Ντοματόσουπα με κριθαράκι και τυρί φέτα

Όσο πλησιάζουμε προς το Χειμώνα, ο καιρός γίνεται όλο και πιο κατάλληλος για να απολαύσετε εύκολες σούπες που θα σας προσφέρουν ενυδάτωση καθώς και πολλά θρεπτικά συστατικά!

Παρακάτω θα βρείτε μία γευστική συνταγή του σεφ της Κλινικής ΡΕΑ, κ. Αντώνη Μούσσα

 

Υλικά

  • 1 kg ντομάτες κονκασέ
  • 1 lt νερό
  • 100 γρ ντοματοπελτέ
  • 180 γρ κρεμμύδι
  • 10 γρ σκόρδο (πολτοποιημένο)
  • 150 γρ καρότο κομμένο σε κύβους
  • 20 γρ σέλερι (μόνο το άσπρο μέρος του, ψιλοκομμένο)
  • Αρωματικά σε δίχτυ (1 φύλλο δάφνης , 2 σπόρους κόκκους μπαχάρι, 3 φρέσκα φύλλα βασιλικού)
  • Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 170 γρ κριθαράκι βρασμένο
  • 30 γρ τυρί φέτα τριμμένη

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και το νερό και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρηκαι καθώς και το δίχτυ με τα αρωματικά.

Αφού βράσουν τα λαχανικά προσθέτουμε λίγο κορνφλάουρ για να δέσει.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τη σούπα, με το βρασμένο κριθαράκι και την τριμμένη φέτα.

Tip: Το κριθαράκι το σοτάρουμε αρχικά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό με αλάτι και το αφήνουμε να βράσει    

Καλή όρεξη!