ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ & ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

Το Τμήμα Αισθητικής & Επανορθωτικής Γυναικολογίας της Κλινικής ΡΕΑ δημιουργήθηκε για να καλύψει όλες τις ανάγκες φροντίδας των γυναικών, που παρουσιάζουν ανατομικά και λειτουργικά προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή του κόλπου και των έξω γεννητικών οργάνων. Οι υπηρεσίες του τμήματος αφορούν γυναίκες όλων των ηλικιών και παρέχονται από εξειδικευμένους ιατρούς στην αισθητική γυναικολογία.

Το Τμήμα διαθέτει το υπερσύγχρονο μηχάνημα Juliet Feminine Laser της Asclepion Technologies, χάρη στο οποίο επιτυγχάνεται η ανάπλαση του επιθηλίου του κόλπου και η αναδόμηση των στηρικτικών ιστών αυτού (βλ. βίντεο εδώ)

Επιπλέον, στο Τμήμα Αισθητικής & Επανορθωτικής Γυναικολογίας της ΡΕΑ εφαρμόζονται νέες τεχνικές μεσοθεραπείας (ενέσεις υαλουρονικού οξέος, PRP, Botox).

Ενδεικτικά το τμήμα αντιμετωπίζει με τον πλέον αποτελεσματικό και ανώδυνο τρόπο περιστατικά όπως:
Χαλάρωση κόλπου μετά τον τοκετό
• Κολπική ξηρότητα – ατροφία
• Σεξουαλική δυσλειτουργία
• Ακράτεια Ούρων

Σε ό,τι αφορά τις επεμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης ανατομικών ή/και λειτουργικών προβλημάτων, πραγματοποιούνται επανορθωτικές επεμβάσεις, όπως:

Αιδοιοπλαστική
• Περινεοπλαστική
• Πλαστική κατά Fenton’s

Χαλάρωση κόλπου - ακράτεια ούρων από προσπάθεια – διαταραχές ούρησης

Τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται και σε γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας, ως συνέπεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, αλλά και ενίοτε κληρονομικών παραγόντων. Η αιτία εμφάνισης των καταστάσεων αυτών εντοπίζεται στη διαταραχή της αρχιτεκτονικής των συνδέσμων που συγκρατούν τη μήτρα, την ουροδόχο κύστη και το τελικό τμήμα του εντέρου στην ανατομική τους θέση με αποτέλεσμα αρχικά τη χαλάρωση και αργότερα την πρόπτωση των οργάνων αυτών διαμέσου του κόλπου.

Σε ήπια έως μετρίου βαθμού κολπική χαλάρωση και ακράτεια ούρων από προσπάθεια, η θεραπεία με το Juliet Feminine Laser δρα με αποτελεσματικό και ανώδυνο τρόπο στην αναδόμηση του επιθηλίου του κόλπου μέσω της δημιουργίας νέων αγγείων και σύνθεσης νέου κολλαγόνου, επαναφέροντας έτσι την ελαστικότητα και ενισχύοντας τη στηρικτική ικανότητα των συνδέσμων και των μυών. Τοπικές ενέσεις PRP ή υαλουρονικού οξέος μπορεί να εφαρμοστούν συμπληρωματικά, ανάλογα με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων και την ιδιαιτερότητα της ανατομίας της γυναίκας.

Ουρογεννητικό Σύνδρομο Εμμηνόπαυσης

Η ατροφία του κόλπου, λόγω μείωσης του επιπέδου των οιστρογόνων, αφορά περίπου 1 στις 2 γυναίκες που βρίσκονται στην κλιμακτήριο ή την εμμηνόπαυση. Η κατάσταση αυτή προκαλεί συμπτώματα όπως ξηρότητα, πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, συνεχή εκρροή κολπικών υγρών, καθώς και προβλήματα από το ουροποιητικό σύστημα, όπως συχνουρία, νυκτερινή ούρηση, υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις και ακράτεια ούρων.

Το Juliet Feminine Laser αποτελεί μια άκρως αποτελεσματική, ανώδυνη και γρήγορη θεραπευτική μέθοδο ανάπλασης του κολπικού επιθηλίου, σε σύγκριση με τις μακροχρόνιες και άβολες ορμονοθεραπείες, οι οποίες συχνά αντενδείκνυνται για κάποιες γυναίκες. Η θεραπεία με το τελευταίας τεχνολογίας Juliet Feminine Laser (erbium:YAG laser) προκαλεί παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης και επαναφέρει το PH του κόλπου στα φυσιολογικά επίπεδα, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με την εφαρμογή τεχνικών μεσοθεραπείας που ενισχύουν περαιτέρω την ανάπλαση του επιθηλίου.

Σεξουαλική δυσλειτουργία – πόνος κατά την επαφή

Καταστάσεις όπως η κολπική ξηρότητα, ο σπασμός των μυών του πυελικού εδάφους, ο επίμονος ουλώδης ιστός στο περίνεο και η υπερτοφία των χειλέων του αιδοίου προκαλούν πόνο κατά την επαφή (δυσπαρευνία) επιδρώντας αρνητικά στη σεξουαλική ζωή της γυναίκας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Στο τμήμα μας παρέχουμε έγκυρη διάγνωση και σύγχρονη εξατομικευμένη αντιμετώπιση του ανατομικού ή/και λειτουργικού προβλήματος που οδηγεί στη σεξουαλική δυσλειτουργία τόσο με συνεδρίες Laser, όσο και με εφαρμογή τεχνικών μεσοθεραπείας (Botox, PRP, υαλουρονικό), ενώ σε πιο σύνθετες καταστάσεις εφαρμόζονται χειρουργικές τεχνικές περινεοπλαστικής και αιδοιοπλαστικής.