ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Το Ουρολογικό τμήμα της Κλινικής ΡΕΑ στελεχώνεται από ομάδα έμπειρων ουρολόγων και επιλύει κάθε είδους ουρολογική πάθηση σε ενήλικες άνδρες και γυναίκες. Το τμήμα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό με εύκαμπτα και άκαμπτα κυστεοσκόπια και ουρητηροσκόπια, laser για ενδοσκοπικές επεμβάσεις σε όγκους και λίθους του ουροποιητικού, πύργους ενδοσκοπικών επεμβάσεων. Επίσης διαθέτει υπερηχογράφους τελευταίας τεχνολογίας για ακριβή διάγνωση και στοχευμένες  βιοψίες προστάτη, διπολικές διαθερμίες  TURis για διουρηθρικές  επεμβάσεις του προστάτη και της ουροδόχου κύστης. Ακόμη συνεργάζεται το τμήμα Ιατρικών Απεικονίσεων της Κλινικής ΡΕΑ (αξονικό και μαγνητικό τομογράφο), καθώς και με το ακτινολογικό εργαστήριο το οποίο αποτελείται από έμπειρους ειδικούς ακτινολόγους.  

Το ουρολογικό τμήμα εξειδικεύεται στους παρακάτω τομείς:

 • Κλασική ουρολογία: παθήσεις των οργάνων του ουροποιητικού και του γεννητικού συστήματος των ενηλίκων ήτοι παθήσεις επινεφριδίων, νεφρών, ουρητήρων, ουροδόχου κύστης, προστάτη, ουρήθρας και πέους , οι οποίες αντιμετωπίζονται είτε συντηρητικά είτε χειρουργικά. Η σύγχρονη χειρουργική προσέγγιση στα όργανα του ουροποιητικού αφορά κυρίως ενδοσκοπικές επεμβάσεις (π.χ. TURIS προστάτη).
 • Ουρολογική ογκολογία: κάθετη διαχείριση των όγκων του ουροποιητικού συστήματος με διάγνωση, θεραπεία κα μετεγχειρητική παρακολούθηση. Βιοψίες προστάτη, ουροδόχου κύστης και νεφρών.
 • Λιθίαση του ουροποιητικού: διάγνωση και αντιμετώπιση λίθων της αποχετευτικής μοίρας (ενδοσκοπική  λιθοτριψία με laser , διαθερμική λιθοτριψία PCNL νεφρού).
 • Στυτική δυσλειτουργία: δυνατότητα αποκατάστασης της στύσης σε οποιοδήποτε βαθμό διαταραχής με συντηρητική, φαρμακευτική ή χειρουργική προσέγγιση
 • Διαταραχές της ούρησης – Νευροουρολογία : μελέτη και τεκμηριωμένη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων με αντικειμενικά κριτήρια (ουροδυναμικός έλεγχος).
 • Επανορθωτική ουρολογία: αποκατάσταση κακώσεων στο ουροποιητικό σύστημα των ενηλίκων. Αποκατάσταση συγγενών ανωμαλιών του ουροποιητικού συστήματος.
 • Προβλήματα γονιμότητας σε ζευγάρια: διάγνωση και θεραπεία υπογόνιμου ή στείρου άνδρα είτε με φαρμακευτικούς είτε με χειρουργικούς χειρισμούς. Λήψη βιοψίας όρχεων και σπέρματος για εξωσωματική γονιμοποίηση – κατάψυξη σπέρματος. Συνεργασία με την μονάδα γονιμότητας του ΡΕΑ για οριστικά αποτελέσματα τεκνοποίησης.
 • Τμήμα μικροεπεμβάσεων και ενδοσκοπήσεων βραχείας νοσηλείας. Κυστεοσκόπηση, περιτομή, καυτηριάσεις κονδυλωμάτων, βραχύς χαλινός , διαστολές ουρήθρας.

 

O χώρος του χειρουργείου είναι πλήρως εξοπλισμένος με όλο τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την πραγματοποίηση κάθε είδους ανοιχτών και ενδοσκοπικών επεμβάσεων.

Οι διάφορες επιμέρους Μονάδες και Ιατρεία της Κλινικής εξειδικεύονται στην:

 • Ουρολογική Ογκολογία, με ιδιαίτερη έμφαση στον καρκίνο της κύστεως, του προστάτη, του νεφρού και του όρχεως.
 • Ακράτεια ούρων, τόσο γυναικείας όσο και ανδρικής, με εφαρμογή όλων των σύγχρονων  μεθόδων αντιμετώπισης, όπως η εφαρμογή της υποουρηθρικής ταινίας χωρίς τάση για την γυναικεία ακράτεια από προσπάθεια και του τεχνητού σφιγκτήρα και των ταινιών για την ανδρική ακράτεια.
 • Νευρο -Ουρολογία – Ουροδυναμική. Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση διαταραχών της ούρησης οφειλόμενες σε νευρολογικές παθήσεις (Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού, Μυελομηνιγγοκήλη, Κατά Πλάκας Σκλήρυνση κλπ).Η βάση για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση πολλών από τις παραπάνω παθήσεις (ακράτεια, νευρογενής δυσλειτουργία του κατώτερου ουροποιητικού κλπ) είναι η ακριβής ουροδυναμική εκτίμηση.
 • Καλοήθης Υπερπλασία προστάτη. Ο εξοπλισμός με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα διουρηθρικής προστατεκτομής (διπολικής TURIS), μας δίνει τη δυνατότητα επιλογής της καλύτερης μεθόδου για τον κάθε ασθενή (ανοικτό χειρουργείο ή ενδοσκοπικό).
 • Λιθίαση Ουροποιητικού. Ενδο-ουρολογικές τεχνικές εξασφαλίζουν πως η πλειοψηφία των λίθων του ουροποιητικού είναι απόλυτα αντιμετωπίσιμη χωρίς ανοικτό χειρουργείο (χρήση λιθοτρίπτη laser με ημιάκαμπτα και εύκαμπτα ουρητηροσκόπια).
 • Ανδρολογία. Καθοδηγεί τους ασθενείς με αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο στα περαιτέρω βήματα για την αντιμετώπιση τόσο της υπογονιμότητας όσο και της στυτικής δυσλειτουργίας είτε φαρμακευτικά είτε χειρουργικά (πεϊκή πρόθεση).

 

Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά:
11:00 - 13:00
(μόνο κατόπιν ραντεβού)
Όροφος:
-3 Επίπεδο Κλινικής ΡΕΑ
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: