ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΥΠΕΡΗΧΟΙ

Τμήμα Γυναικολογικών Υπερήχων - Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ

Οι Υπέρηχοι είναι υπερηχητικά ακουστικά κύματα τα οποία εκπέμπονται από τις κεφαλές των μηχανημάτων υπερήχων και με την αντανάκλαση τους στους διάφορους ιστούς του σώματος απεικονίζουν την περιοχή στην οποία εστιάζεται η δέσμη τους.

Επίσης με τη χρήση του έγχρωμου Doppler μελετάται η ροή και η φορά του αίματος στους υπό εξέταση ιστούς. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε πως οι υπέρηχοι είναι ακίνδυνοι τόσο για εσάς όσο και για το έμβρυο σας, γι΄ αυτό μπορείτε να τους επαναλαμβάνετε χωρίς κίνδυνο τόσο συχνά όσο σας συστήνει ο θεράπων ιατρός σας.

Στο Τμήμα Γυναικολογικών Υπερήχων του Μαιευτηρίου μας, διεξάγεται πλήρης έλεγχος της ανατομικής περιοχής της ελάσσονος πυέλου με διακοιλιακό και διακολπικό υπερηχογράφημα και ελέγχεται η αιμάτωση της μήτρας και των εξαρτημάτων με τη χρήση Doppler.

Ειδικότερα εξετάζονται:

  • Το σχήμα, το μέγεθος, η κλίση και κάμψη και τυχόν διαπλαστικές ανωμαλίες της μήτρας (καρδιόσχημος, δίκερως, δίδελφυς μήτρα).
  • Η σύσταση του μυομητρίου και η τυχόν ύπαρξη και εντόπιση ινομυωμάτων της μήτρας.
  • Το ενδομήτριο, το πάχος και η σύσταση του και ανευρίσκονται πιθανοί ενδομήτριοι πολύποδες.
  • Οι ωοθήκες για την παρουσία κύστεων ή άλλων φυσιολογικών ή παθολογικών καταστάσεων όπως: ενδομητρίωση, μορφώματα, αποστήματα.
  • Προσδιορίζεται ο αριθμός και το μέγεθος των ωοθυλακίων για τον έλεγχο της ωοθυλακιορρηξίας.
  • Ελέγχεται η αγγείωση των ωοθηκών με Doppler ειδικά σε περιπτώσεις διερεύνησης μορφωμάτων καθώς και σε περιπτώσεις πιθανής συστροφής κύστεων.
  • Οι σάλπιγγες σε περιπτώσεις πιθανής φλεγμονής αυτών (υδροσάλπιγγα, πυοσάλπιγγα).
  • Τα μαλακά μόρια και οι γύρω περιοχές για ύπαρξη οιδημάτων ή υγρού που θα μπορούσαν να υποδηλώσουν μολύνσεις ή άλλες παθολογικές καταστάσεις.

 

Για τις εξετάσεις μας χρησιμοποιούνται τα τελευταίας γενιάς υπερσύγχρονα μηχανήματα υπερήχων με τρισδιάστατες κολπικές και κοιλιακές κεφαλές που παρέχουν τη δυνατότητα στερεοσκοπικής απεικόνισης.

Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά:
08:00 - 20:00
Σάββατο:
08:00 - 14:30
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: