ΤΜΗΜΑ ΩΡΛ

Τμήμα ΩΡΛ - Κλινική ΡΕΑ

Η ΩΡΛ ομάδα της ΡΕΑ απαρτίζεται από καταξιωμένους ιατρούς με πλούσιο επιστημονικό έργο και μακροχρόνια μετεκπαίδευση.

Με τη βοήθεια του υπερσύγχρονου εξοπλισμού, το Τμήμα καλύπτει όλες τις υποειδικότητες της ΩΡΛ και μπορεί να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα της κεφαλής και του τραχήλου.

Το Τμήμα ΩΡΛ παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, βάσει των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων σε όλο το φάσμα των παθήσεων της ωτορινολαρυγγολογίας.

Στον τομέα της ρινολογίας η ενδοσκοπική μονάδα του ιατρείου βοηθά στη διάγνωση και αποτελεί το πρώτο βήμα στη θεραπεία πληθώρα παθήσεων που δυσκολεύουν τη ρινική αναπνοή. Συγκεκριμένα, η αλλεργική ρινίτιδα αντιμετωπίζεται με χρήση εξειδικευμένων πρωτοκόλλων, με σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα και συνάμα τη μικρότερη δυνατή χρήση φαρμάκων. Σε ιγμορίτιδες και άλλες χρόνιες ρινίτιδες, εκτός από την φαρμακευτική αγωγή, εφαρμόζονται σύγχρονες μέθοδοι λειτουργικής ενδοσκοπικής χειρουργικής ρινός (FESS).

Ασθενείς με ροχαλητό και άπνοια μπορούν να θεραπευτούν με ειδική ενδοσκοπική εκτίμηση του σημείου απόφραξης και εξατομικευμένη αντιμετώπιση, συντηρητική και χειρουργική. Επιπροσθέτως, σύγχρονες τεχνικές χειρουργικής αποκατάστασης της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος και της υπερτροφίας των κάτω ρινικών κογχών μπορούν να βελτιώσουν την αναπνοή από τη μύτη και αυτομάτως την ποιότητα ζωής των πασχόντων.

Η ζάλη και ο ίλιγγος αποτελούν πολύ συχνά προβλήματα στον πληθυσμό. Η ομάδα διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία στη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση αυτών των προβλημάτων, με στοχευμένη κλινική εξέταση και δυνατότητα μη φαρμακευτικής παρέμβασης σε αρκετές περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται ειδικές ασκήσεις αποκατάστασης του ιλίγγου και της αστάθειας, οι οποίες είναι αναγνωρισμένες απο την παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η ωτομικροσκόπηση και ο πλήρης ακοολογικός έλεγχος (τυμπανομετρία, ακοομετρία) παρέχουν δυνατότητα διάγνωσης του βαθμού και αιτίας της βαρηκοΐας αλλά και των εμβοών(«βουητό»), καθώς και αντιμετώπισή τους με φαρμακευτικά ή μη θεραπευτικά πρωτόκολλα. Ο ενδοσκοπικός έλεγχος του λάρυγγα (λαρυγγοσκόπηση) αποτελεί βασικό εργαλείο στη φωνιατρική και οδηγεί στην ακριβή εντόπιση της αιτίας του βράγχους-δυσφωνίας (πολύποδες και όζοι-«κάλλοι» φωνητικών χορδών) αλλά και προβλημάτων κατάποσης.

Εξατομικευμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις και συμβουλές φωνητικής υγιεινής σε ασθενείς και επαγγελματίες φωνής(τραγουδιστές, ηθοποιοί, εκπαιδευτικοί κ.α.) φέρουν βελτίωση στην ποιότητα φώνησης. Η εμπειρία της ομάδας στην χειρουργική τραχήλου σε καλοήθεις αλλά και κακοήθεις παθήσεις δίνει τη δυνατότητα αντιμετώπισης παθήσεων θυρεοειδούς, σιελογόνων αδένων (παρωτίδα, υπογνάθιο), λεμφαδένων, σπίλων και πληθώρα βλαβών κεφαλής και τραχήλου.

Στο Τμήμα ΩΡΛ της ΡΕΑ διενεργείται μεγάλο φάσμα ΩΡΛ επεμβάσεων, με σύγχρονες τεχνικές και με υψηλές υπηρεσίες θαλάμου, τις οποίες απολαμβάνουν χιλιάδες νοσηλευόμενοι κάθε χρόνο.

Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά:
08:00-14:00
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: