ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ & ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Στην Κλινική ΡΕΑ λειτουργεί Κέντρο Μεταβολικής Χειρουργικής & Παχυσαρκίας, το οποίο στελεχώνεται από εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα με πολυετή εμπειρία στο χώρο της αντιμετώπισης της νοσογόνου παχυσαρκίας και πιστοποιημένες γνώσεις.

Η παχυσαρκία αποτελεί την κύρια αιτία εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου, το οποίο ορίζεται από την συνύπαρξη παραγόντων κινδύνου που περιλαμβάνουν την διαταραχή του σακχάρου, την υπερτριγλυκεριδαιμία, την μειωμένη HDL και την υπέρταση.

O κίνδυνος για καρδιαγγειακά προβλήματα και Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 σε ασθενείς με μεταβολικό σύνδρομο δεν είναι απλά η άθροιση του κινδύνου όλων των επιμέρους παραγόντων, αλλά πολλαπλάσιος.

H απώλεια βάρους πάνω από 15% μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο από μεταβολικό σύνδρομο. Οι βαριατρικές επεμβάσεις επιτυγχάνουν δραστική απώλεια βάρους και βελτίωση ή και θεραπεία του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 (ΣΔ2), της αρτηριακής υπέρτασης, της δυσλιπιδαιμίας, της φλεγμονής και της νεφρικής λειτουργίας.

Η χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας αποτελεί την πιο δραστική λύση τόσο για την απώλεια βάρους όσο και για την διατήρηση αυτής της απώλειας ,σε νοσογόνα παχύσαρκα άτομα.

Η «μεταβολική» ή βαριατρική χειρουργική αποτελεί την πιο αποτελεσματική θεραπεία στην αντιμετώπιση του ΣΔ2, ενώ έχει αποδειχθεί πως η πρώιμη χειρουργική παρέμβαση αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας.

Το Κέντρο Μεταβολικής Χειρουργικής & Παχυσαρκίας της ΡΕΑ στοχεύει:

• Στην αναγνώριση της παχυσαρκίας και του μεταβολικού συνδρόμου και την αντιμετώπισή του με ομάδα διαιτολόγων, ψυχολόγων και ενδοκρινολόγων
• Στη σωστή εκτίμηση και ενημέρωση σε άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία σχετικά με τις χειρουργικές επιλογές που υπάρχουν
• Στην ενημέρωση σχετικά με τις χειρουργικές επιλογές στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 2
Τη χειρουργική αντιμετώπιση νοσογόνα παχύσαρκων ατόμων αναλαμβάνουν εξειδικευμένοι χειρουργοί, ενώ όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται λαπαροσκοπικά.

Η μετεγχειρητική παρακολούθηση διαρκεί τουλάχιστον 2 έτη για όλους όσους έχουν ήδη υποβληθεί σε βαριατρικό χειρουργείο.
Οι κύριες βαριατρικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο μας είναι :

• Λαπαροσκοπική επιμήκης γαστρεκτομή
• Λαπαροσκοπική γαστρική παράκαμψη μιας αναστόμωσης
• Λαπαροσκοπική γαστρική παράκαμψη
• Αναθεωρήσεις προηγούμενων βαριατρικών επεμβάσεων (αφαίρεση γαστρικού δακτυλίου, Re-Sleeve, γαστρικό Bypass για επαναπρόσληψη βάρους ή αντιμετώπιση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης)

*Το Κέντρο Μεταβολικής Χειρουργικής & Παχυσαρκίας λειτουργεί κάθε Τετάρτη ώρες 17:00 - 21:00 κατόπιν ραντεβού. 

Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά:
08:00 - 16:00
(μόνο κατόπιν ραντεβού)
Τμήμα:
Εξωτερικά Ιατρεία
Όροφος:
Επίπεδο -3 Κλινικής ΡΕΑ (Εξωτερικά Ιατρεία)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: