ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΤΟΥ - ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣΤΟΥ

Κέντρο Μαστού - Κλινική Μαστού ΡΕΑ

Η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική δημιούργησε το Πρότυπο Κέντρο Μαστού και την Κλινική Μαστού, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη υποστήριξη και ασφάλεια στις γυναίκες που την επιλέγουν, είτε για προληπτικούς, είτε για θεραπευτικούς λόγους.

Στόχος της ΡΕΑ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής είναι η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στη σύγχρονη γυναίκα, για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων που σχετίζονται με το μαστό.

Στη ΡΕΑ, πιστεύουμε ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να είναι ιάσιμος.    


ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΤΟΥ & ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣΤΟΥ

Το Κέντρο & η Κλινική Μαστού ΡΕΑ διαθέτουν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Με πλήρη διαγνωστικό εξοπλισμό, είναι σε θέση να διαγνώσουν όλων των τύπων παθήσεις του μαστού. Στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και στη συνέχεια η θεραπεία των αλλοιώσεων, με το βέλτιστο αποτέλεσμα για την ασθενή.

Το Κέντρο & η Κλινική Μαστού ΡΕΑ είναι πλήρως επανδρωμένα με εξειδικευμένους ιατρούς, που έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση για τη διάγνωση και αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων του μαστού, αλλά και με άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό. Επιπλέον, πλαισιώνονται από έμπειρο παραϊατρικό προσωπικό, όπως ψυχολόγο, για την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών, και φυσικοθεραπευτή για τη φροντίδα τους μετά από επεμβάσεις.

Η λειτουργία του Κέντρου & της Κλινικής Μαστού εξασφαλίζει πλήρη επιστημονική κάλυψη, εντός της Κλινικής ΡΕΑ, σε οποιοδήποτε θέμα αφορά το μαστό. Τα τμήματα στελεχώνονται από έμπειρο διαγνωστικό, επεμβατικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό:

• Ακτινοδιαγνώστες, οι οποίοι ειδικεύονται στο μαστό
• Μαστολόγους
• Χειρουργούς Μαστού
• Πλαστικούς Χειρουργούς
• Ειδικούς Νοσηλευτές Τεχνολόγους

Επιπλέον, το Κέντρο & η Κλινική Μαστού συνεργάζονται με το Μικροβιολογικό, το Παθολογοανατομικό και το Κυτταρολογικό Εργαστήριο, τα οποία εξασφαλίζουν τη μέγιστη υποστήριξη και ασφάλεια των αποτελεσμάτων.  

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ  

Ο εξοπλισμός του Κέντρου Μαστού και της Κλινικής Μαστού της ΡΕΑ είναι υψηλής ευκρίνειας, χαμηλής ακτινοβολίας και λειτουργεί μέσα στο ολοκληρωμένο ψηφιακό περιβάλλον διαχείρισης, διακίνησης και αποθήκευσης ιατρικής πληροφορίας και εικόνας της ΡΕΑ, προσφέροντας έτσι, ασφαλείς αλλά και μοναδικές υπηρεσίες.

Ψηφιακή Μαστογραφία
Είναι μια νεότερη μέθοδος ακτινογραφίας του μαστού, με λιγότερη ακτινοβολία και μεγαλύτερη ευκρίνεια, σε σχέση με τις αναλογικές μαστογραφίες. Στην Κλινική ΡΕΑ, υπάρχουν δύο Ψηφιακοί Μαστογράφοι μεγάλης ευκρίνειας, ο ένας εκ των οποίων έχει τη δυνατότητα Τομοσύνθεσης, η οποία βοηθά στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου και στην καλύτερη ανάλυση των ψευδώς θετικών ευρημάτων.  

Υπερηχογράφημα Μαστών
Η Κλινική ΡΕΑ διαθέτει εξειδικευμένο μηχάνημα υπερήχων μαστού με δυνατότητα ελαστογραφίας, που παράλληλα αξιοποιεί την τελευταίου τύπου μέθοδο Shear Wave Elastography, με την οποία ο υπερηχογράφος αποκτά νέα δυνατότητα αξιολόγησης και αξιόπιστης μέτρησης της σκληρότητας και ελαστικότητας των ιστών και βοηθά να βρεθεί ένας κακοήθης όγκος πρόωρα, αποφεύγοντας άσκοπες βιοψίες.  

Μαγνητική Μαστογραφία (Breast MRI)
Η Μαγνητική Μαστογραφία γίνεται συμπληρωματικά της μαστογραφίας και ενδείκνυται σε νέες γυναίκες υψηλού κινδύνου και στη διάγνωση μικρών άτυπων οζιδίων, καθώς και σε γυναίκες που έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση για καρκίνο μαστού. Η Κλινική ΡΕΑ διαθέτει Ανοικτό Μαγνητικό Τομογράφο, προηγμένης τεχνολογίας, υψηλής ανάλυσης, ιδανικό για άτομα με κλειστοφοβία.  

Ταχεία Μαγνητική Μαστογραφία (Ultra Fast Breast MRI)
Η Ταχεία Μαγνητική Μαστογραφία είναι η πλέον έγκυρη προληπτική απεικονιστική  εξέταση, που εξασφαλίζει πρώιμη διάγνωση χάρη στη μεγάλη ευαισθησία στην ανίχνευση καρκίνου σε αρχικό στάδιο. Είναι εντελώς ανώδυνη και σύντομη εξέταση, με διάρκεια μόλις 3 λεπτά. Απευθύνεται  σε νέες γυναίκες  με πυκνούς μαστούς ή με ενθέματα και γυναίκες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Τράπεζα Στερεοτακτικής Βιοψίας Μαστού (Mammotome)
Η Τράπεζα Στερεοτακτικής Βιοψίας με ενσωματωμένο σύστημα καθοδήγησης, βοηθάει τον ιατρό να κάνει μια πολύ ακριβή διάγνωση του καρκίνου του μαστού, αποφεύγοντας την αναγκαιότητας ενός κανονικού χειρουργείου. Μπορεί επιπλέον να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις καλοηθών μορφωμάτων μαστού, όπως είναι τα ινοαδενώματα.  


ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗ!
 

Η καλύτερη πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι η ανίχνευσή του σε αρχικό στάδιο, ή η ανίχνευση προκαρκινικών βλαβών. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κλινικός έλεγχος, μαστογραφία και υπερηχογράφημα μαστών, ανάλογα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού.

Χρήσιμες συμβουλές πριν τη μαστογραφία:

• Πριν την εξέταση της μαστογραφίας συνιστάται να μη χρησιμοποιούνται αποσμητικά ή κρέμες, λόγω του ότι οι ουσίες που περιέχουν μπορούν να εμφανιστούν στη μαστογραφία και να αλλοιώσουν τη διάγνωση.

• Συνιστάται να αποφεύγονται τα ολόσωμα ενδύματα την ημέρα της εξέτασης.

• Είναι απαραίτητη η προσκόμιση προηγούμενων εξετάσεων, σχετικών με το μαστό.

• Η εξέταση της μαστογραφίας συνιστάται να γίνεται αμέσως μετά την περίοδο της γυναίκας.

• Εάν υπάρχει υποψία πιθανής εγκυμοσύνης, παρά το γεγονός ότι ο ψηφιακός μαστογράφος εκπέμπει ελάχιστη ακτινοβολία και η οποία δεν φτάνει στη μήτρα, πρέπει να αποφεύγετε την εξέταση, ενημερώνοντας το θεράποντα ιατρό σας.  

 

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση παθήσεων του μαστού, μπορείτε να επισκεφθείτε την εξειδικευμένη υπηρεσία μας "bREAstcare"

(μόνο κατόπιν ραντεβού)
Τμήμα:
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΤΟΥ
Όροφος:
Επίπεδο -2 Κλινικής ΡΕΑ
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: