ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΚΕΤΩΝ / ΚΑΙΣΑΡΙΚΩΝ ΤΟΜΩΝ

Αίθουσες Τοκετών , Καισαρικών Τομών, ΡΕΑ Μαιευτήριο

Η Κλινική ΡΕΑ, στο -1 επίπεδό της, διαθέτει υπερσύγχρονες Αίθουσες Τοκετών και Καισαρικών Τομών, οι οποίες είναι στελεχωμένες με έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Οι Αίθουσες Τοκετών (Ωδίνων και Μαιεύσεων) είναι εξοπλισμένες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας ώστε να μην υπάρχει αναγκαιότητα μετακίνησης της γυναίκας από το αρχικό στάδιο τω ωδίνων μέχρι και τον τοκετό.

 

Οι Χειρουργικές Αίθουσες, όπου πραγματοποιούνται οι καισαρικές τομές λειτουργούν με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό αξιοποιώντας κάθε ψηφιακή υποδομή.

Στον χώρο της Αίθουσας Τοκετών και στις Χειρουργικές Αίθουσες, υπάρχει ο χώρος της Ανάνηψης Λεχωΐδων, όπου οι νέες μητέρες παραμένουν περίπου 2 ώρες μετά τον τοκετό για παρακολούθηση.

Στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται και ο Χώρος Σταθεροποίησης Νεογνών στον οποίο παραμένουν τα νεογνά μετά τον τοκετό προκειμένου να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον.

Στη ΡΕΑ ακολουθούνται οι πλέον σύγχρονες αντιλήψεις για τη φροντίδα της μητέρας και του νεογνού από την πρώτη στιγμή της γέννησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τακτική των μαιών στις Αίθουσες Τοκετών και Χειρουργείων, να εναποθέτουν το μωρό πάνω στη μητέρα αμέσως μετά τον τοκετό, προκειμένου να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν τη διαδικασία του μητρικού θηλασμού.