ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

Η Ογκολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας της Κλινικής ΡΕΑ στοχεύει στη διαγνωστική, κλινική και θεραπευτική φροντίδα των ογκολογικών ασθενών, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, με διακριτικότητα και ασφάλεια προς τους ασθενείς.

Η Ογκολογική Μονάδα στελεχώνεται από εξειδικευμένους ιατρούς ογκολόγους παθολόγους, με άρτια επιστημονική κατάρτιση, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό είναι πιστοποιημένο στον τομέα της Νοσηλευτικής Ογκολογίας του ΕΣΝΕ και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νοσηλευτών Ογκολογίας (ΕONS).

Στη Μονάδα αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά με κακοήθεις νεοπλασίες, σύμφωνα με αναγνωρισμένα πρότυπα ποιοτικής παροχής φροντίδας. Οι διαδικασίες εισαγωγής, εξετάσεων και θεραπειών πραγματοποιούνται εντός της Ογκολογικής Μονάδας, χωρίς ο ασθενής να χρειάζεται να μετακινηθεί σε άλλους ορόφους και τμήματα του νοσοκομείου. Ο χώρος διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων πληροί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές.

Η Μονάδα διαθέτει 15 ειδικές πολυθρόνες (12 ατομικά δωμάτια νοσηλείας και ένα δωμάτιο με τρεις θέσεις), με σύγχρονες αντλίες έγχυσης φαρμάκων για ασφαλή χορήγηση χημειοθεραπειών. Επιπλέον, γίνεται χρήση κάσκας κρυοπηξίας, η πλέον αποτελεσματική μέθοδος για την αποφυγή της αλωπεκίας που εμφανίζεται ως παρενέργεια από τη χημειοθεραπεία. Η ΡΕΑ έχει φροντίσει ώστε ο χώρος των θεραπειών να είναι ευχάριστος, με μοντέρνα αισθητική, ενώ διατίθενται διαδραστικές τηλεοράσεις (smart TV) για την ψυχαγωγία των νοσηλευόμενων και των συνοδών τους.

Στο πλαίσιο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, η Ογκολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας συνεργάζεται με όλα τα διαγνωστικά τμήματα της ΡΕΑ (Τμήμα Ιατρικών Απεικονίσεων, Κεντρικά Εργαστήρια, Παθολογικό Εργαστήριο, Κυτταρολογικό Εργαστήριο, Διαγνωστικό Κέντρο Μαστού κ.λπ).

Επιπλέον, κάθε εβδομάδα, πραγματοποιείται στην Κλινική ΡΕΑ Ογκολογικό Συμβούλιο, από εξειδικευμένους επιστήμονες με πολυετή εμπειρία, όπου παρουσιάζονται ογκολογικά περιστατικά όλων των ειδικοτήτων, με σκοπό τη βέλτιστη αντιμετώπιση των ασθενών.  

 

 

 

Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά:
07:00 - 15:00
(μόνο κατόπιν ραντεβού)
Όροφος:
Επίπεδο -3 Κλινικής ΡΕΑ
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: