ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ LASER ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΠΡΩΚΤΟΥ & ΚΥΣΤΗΣ ΚΟΚΚΥΓΟΣ

Το Κέντρο Θεραπειών Laser Παθήσεων Πρωκτού & Κύστης Κόκκυγος της Κλινικής ΡΕΑ εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση παθήσεων του πρωκτού και της ευρύτερης περιοχής, με οπτική ίνα laser. To τμήμα στελεχώνεται από έμπειρους και εξειδικευμένους χειρουργούς, με πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση παθήσεων όπως η αιμορροϊδοπάθεια, η κύστη του κόκκυγα, τα συρίγγια και οι ραγάδες του πρωκτού.

Στο Κέντρο Θεραπειών Laser Παθήσεων Πρωκτού & Κύστης Κόκκυγος εφαρμόζονται ελάχιστα τραυματικές τεχνικές και σχεδιάζεται εξατομικευμένη θεραπεία για τον ασθενή, κατόπιν εξέτασης και μελέτης της επιστημονικής ομάδας.

Κύστη Κόκκυγος

Η κύστη κόκκυγος είναι μία συχνή πάθηση που προσβάλλει κυρίως άνδρες, αλλά και γυναίκες, συνήθως σε νεαρές ηλικίες (15-30 ετών), και αναφέρεται σε μια κύστη ή απόστημα που δημιουργείται στη γενέθλιο σχισμή των γλουτών. Στην κύστη αυτή, έχουν συσσωρευτεί τρίχες και νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα οποία με τη σειρά τους μολύνουν την περιοχή δημιουργώντας φλεγμονή. Η φλεγμονή μπορεί να επιμένει για πολλά χρόνια, ταλαιπωρώντας και προκαλώντας πόνο στον ασθενή.

Πολλοί παράγοντες μπορεί να συντρέχουν ή να λειτουργούν συνδυαστικά, οδηγώντας στη δημιουργία της κύστης κόκκυγος, ανάμεσα στους οποίους η καθιστική ζωή, οι κακές συνθήκες υγιεινής, η έντονη εφίδρωση, η έντονη τριχοφυΐα στην περιοχή, η κληρονομικότητα, αλλά και πολλαπλά τραύματα της ιεροκοκκυγικής περιοχής.

Η κύστη κόκκυγος μπορεί να αντιμετωπιστεί με Ενδοσκοπική Εξάχνωση με τη χρήση Laser, ανακουφίζοντας άμεσα τους ασθενείς. Η μέθοδος αυτή είναι αναίμακτη, ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές ασχολίες του.

 

Αιμορροϊδοπάθεια

Οι αιμορροΐδες  ταλαιπωρούν σχεδόν έναν στους τρεις ανθρώπους σε παγκόσμια κλίμακα, ως απόρροια του σύγχρονου τρόπου ζωής, του καθημερινού άγχους, της μη ισορροπημένης διατροφής. Ως αιμορροϊδοπάθεια αναφέρεται ο ερεθισμός αιμορροΐδων, δηλαδή των μικρών αγγείων στο χαμηλότερο σημείο του ορθού και του πρωκτού, με αποτέλεσμα τη διόγκωσή τους, προκαλώντας ενόχληση ή και πόνο στον ασθενή, κατά την αφόδευση.

Οι αιμορροΐδες διακρίνονται σε εξωτερικές και εσωτερικές. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες βρίσκονται μέσα στο ορθό, δεν είναι ορατές στον ασθενή και σπάνια προκαλούν δυσφορία, με μοναδικό σύμπτωμα την παροδική αιμορραγία. Οι εξωτερικές αιμορροΐδες βρίσκονται κάτω από το δέρμα γύρω από τον πρωκτό, όπου συνυπάρχουν περισσότερα νεύρα, με αποτέλεσμα να προκαλούν έντονο πόνο, καθώς και αιμορραγία.

Ένας θρόμβος αίματος μπορεί να σχηματιστεί σε μια εξωτερική αιμορροΐδα, δίνοντάς της μωβ ή μπλε χρώμα. Σε αυτήν την περίπτωση, γίνεται λόγος για θρόμβωση, η οποία συνοδεύεται από πόνο και αρκετό κνησμό, καθώς επίσης κι από αιμορραγία.

Η θεραπεία των αιμορροϊδών εξαρτάται από το στάδιο της νόσου (1ο, 2ο, 3ο και 4ο στάδιο).

Σε αιμορροΐδες 2ου βαθμού εφαρμόζεται η μέθοδος HeLP (Hemorhoid Laser Procedure) που πραγματοποιείται ενδοσκοπικά, με την καθοδήγηση υπερήχων μέσω ειδικού πρωκτοσκόπιου. Πρόκειται για την πλέον ανώδυνη επέμβαση, διάρκειας περίπου 15 λεπτών, ενώ ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες την ίδια κιόλας ημέρα.

Σε αιμορροΐδες 3ου και 4ου βαθμού, εφαρμόζεται η θεραπεία LHP (Laser HaemorrhoidoPlasty). Το laser στο έμπειρο χέρι του χειρουργού εξασφαλίζει μικροχειρουργική ακρίβεια και ασφάλεια. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη, παρουσιάζει γρήγορη ανάρρωση, χωρίς μετεγχειρητικές επιπλοκές και συνήθως χωρίς τομές. 

Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά:
08:00 - 16:00
(μόνο κατόπιν ραντεβού)
Όροφος:
Επίπεδο -3 Κλινικής ΡΕΑ (Εξωτερικά Ιατρεία)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: