ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Το Ορθοπαιδικό Ιατρείο της Κλινικής ΡΕΑ δημιουργήθηκε με στόχο την παροχή εξειδικευμένης υποστήριξης και φροντίδας σε προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος ανδρών και γυναικών, με ειδικές μονάδες για τις βασικές εξειδικεύσεις της Ορθοπαιδικής.

Το Ορθοπαιδικο Ιατρείο στελεχώνεται από έμπειρους ορθοπαιδικούς και λειτουργεί στο πλαίσιο των νεοσύστατων εξωτερικών ιατρείων της ΡΕΑ προκειμένου να καλύψει τα ορθοπαιδικά θέματα των ασθενών.

Η Ορθοπαιδική χαρακτηρίζεται από σημαντική εξειδίκευση λόγω και της μεγάλης πληθώρας της νοσολογίας της. Πιο αναλυτικά, οι βασικές εξειδικεύσεις είναι η τραυματολογία, οι αθλητικές κακώσεις, η χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων (ισχίου/γόνατος), η χειρουργική του άνω άκρου/μικρο-χειρουργική, η χειρουργική της σπονδυλικής στήλης, η χειρουργική του άκρου πόδα, η ορθοπαιδική ογκολογία, η παιδο-ορθοπαιδική και η οστεοπόρωση. Τέλος, τα τελευταία χρόνια σημαντική είναι η ανάπτυξη της αναγεννητικής μυο-σκελετικής ιατρικής με τη χρήση τεχνολογιών απομόνωσης αυξητικών παραγόντων (PRP) και τεχνολογιών βλαστοκυττάρων.

Στην Κλινική ΡΕΑ λειτουργούν οι εξής εδικές μονάδες μέσω των αντιστοίχων ειδικών ιατρείων, από εξειδικευμένους ορθοπαιδικούς:

  • Ιατρείο Γενικής Ορθοπαδικής
  • Ιατρείο Σπονδυλικής Στήλης Και Σκολίωσης
  • Παιδο-ορθοπαιδικό Ιατρείο
  • Ιατρείο Άνω άκρου (ώμος, αγκώνας, άκρα χείρα)
  • Ιατρείο Αθλητικών Κακώσεων/Αθλητιατρικής και Αναγεννητικής Ιατρικής
  • Ιατρείο Οστεοπόρωσης

 

Χειρουργικές υπηρεσίες ενδεικτικά:

Δισκοπλαστική (Discogel)

Πρόκειται για τεχνική διαδερμικής δισκοπλαστικής με γέλη που τοποθετείται στο μεσοσπονδύλιο δίσκο, με στόχευση ακριβείας χάρη στο συνεχή ακτινοσκοπικό έλεγχο την ώρα της επέμβασης. 

Η αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδος της δισκοπλαστικής προσφέρει άμεση ανάνηψη του ασθενούς και συνάμα άμεση ανακούφιση από τον πόνο που προκαλεί η δισκοπάθεια.

Αρθροσκόπηση ώμου – Αποκατάσταση βλαβών τενοντίου πετάλου – Αστάθεια ώμου

 

Επικονδυλητιδα PRD Έσω – Έξω (αγκώνας)

Ολική αρθροπλαστική ελάχιστης παρεμβατικότητας με ρομποτική πλοήγηση

Διαγνωστική Αρθροσκόπηση

Αρθροσκόπηση αποκατάστασης μηνισκικών και χόνδρινων βλαβών,
αστάθειας- ανεπάρκειας-ρήξης

Αρθροπλαστική Ισχίου

Κηφοπλαστική

Διάφυση μακρών οστών και επιγονατίδας

Κότσι με χειρουργική τεχνική προσωποποιημένη, προσαρμοσμένη στην ανάγκη
του κάθε περιστατικού

Χειρουργική αποκατάσταση συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα με άμεση ανακούφιση– Trigger finger: εκτινασσόμενος δάκτυλος – Σύνδρομο τενοντοελιρίτιδας

Συντηρητική και Χειρουργική Κατάγματα

Χρήση τεχνολογικών απομόνωσης αυξητικών παραγόντων (PRP) και ;τεχνολογιών βλαστοκυττάρων, στο πλαίσιο της Αναγεννητικής Μυοσκελετικής Ιατρικής

Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά:
08:00 - 16:00
(μόνο κατόπιν ραντεβού)
Όροφος:
Επίπεδο -3 Κλινικής ΡΕΑ (Εξωτερικά Ιατρεία)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: