ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ & ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΩΝ ΑΔΕΝΩΝ

Ο Θυρεοειδής και οι Παραθυρεοειδείς Αδένες αποτελούν δύο πολύ σημαντικά όργανα του Ενδοκρινικού μας συστήματος, γιατί παράγουν ορμόνες, οι οποίες ρυθμίζουν τον μεταβολισμό μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις όπου η λειτουργία ή η μορφολογία τους διαταράσσεται (υπερθυρεοειδισμός, υπερπαραθυρεοειδισμός, καλοήθεις ή κακοήθεις όζοι του θυρεοειδούς) επιβάλλεται η Χειρουργική τους αντιμετώπιση.

Στην Κλινική ΡΕΑ εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης των παθήσεων του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων, τόσο για την αρτιότερη ογκολογική προσέγγιση, όσο και για ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

Όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και στις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες τελευταίας τεχνολογίας της Κλινικής ΡΕΑ. Οι συνθήκες και το περιβάλλον των χειρουργείων προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια τόσο για τον ιατρό, όσο και για τον ασθενή. Τα σύγχρονα χειρουργεία της κλινικής είναι στελεχωμένα από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με πολυετή εμπειρία.

Στην Κλινική ΡΕΑ πραγματοποιούνται οι ακόλουθες επεμβάσεις:

Θυρεοειδεκτομή

 Εφαρμόζεται η ελάχιστα επεμβατική αφαίρεση του θυρεοειδούς αδένα, με τη χρήση μιας διεθνώς πρωτοποριακής τεχνικής προστασίας της ακεραιότητας των λαρυγγικών νεύρων. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή νευροδιέγερση των πνευμονογαστρικών νεύρων, με την οποία παρακολουθείται η συνεχής λειτουργία της φωνής σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης. Επιπλέον, η χρήση ειδικού ψαλιδιού υπερήχων ή αναίμακτης συγκόλλησης των ιστών κάνει την επέμβαση αναίμακτη και ταχύτερη.

Θυρεοειδεκτομή με Κεντρικό ή Εκτεταμένο Λεμφαδενικό Καθαρισμό

 Εξατομικευμένη ογκολογική χειρουργική, η οποία εφαρμόζεται στις κακοήθεις παθήσεις του Θυρεοειδούς μετά από προεγχειρητική τεκμηρίωση της νόσου (υπερηχογραφική μελέτη και χαρτογράφηση του τραχήλου, παρακέντηση του θυρεοειδούς και των ύποπτων λεμφαδένων , κυτταρολογική διάγνωση, C/T τραχήλου ).

Παραθυρεοειδεκτομή: Εφαρμόζεται η τεχνική της ελάχιστα επεμβατικής αφαίρεσης των παραθυρεοειδών αδένων, οι οποίοι υπερλειτουργούν. Η διεγχειρητική ταχεία μέτρηση της παραθορμόνης βοηθάει τον χειρουργό να γνωρίζει, πριν ακόμη ξυπνήσει ο άρρωστος, αν η έκταση της εφαρμοσθείσας παραθυρεοειδεκτομής έχει επιλύσει ή όχι το πρόβλημα του ασθενούς.

Επανεπεμβάσεις Θυρεοειδούς – Παραθυρεοειδών Αδένων και Τραχήλου
Εφαρμόζονται σε υποτροπές καλοήθων ή κακοήθων παθήσεων θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων. Οι περιπτώσεις αυτές απαιτούν εξειδίκευση και πολύ μεγάλη εμπειρία του χειρουργού, αφενός μεν για την αποφυγή επιπλοκών, η συχνότητα των οποίων εδώ είναι αυξημένη και αφετέρου για την επίτευξη μιας ριζικής πλέον θεραπείας της υποκείμενης νόσου. Στις επανεπεμβάσεις αυτές η χρήση της συνεχούς νευροδιέγερσης ή της διεγχειρητικής ταχείας μέτρησης της παραθορμόνης, θεωρούνται λίαν επιβοηθητικά μέσα ακόμη και για τον πολύ έμπειρο και εξειδικευμένο χειρουργό.

Εκτομή Κύστης Θυρεογλωσσικού πόρου ή Βραγχιακής Κύστης
Εφαρμόζεται μια αναίμακτη ελάχιστα επεμβατική τεχνική με συναφαίρεση του σώματος του υοειδούς οστού.

Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά:
08:00 - 16:00
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: