2ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ» MISGO SEMINAR Live - Hands on

Η Κλινική ΡΕΑ και η Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας συνδιοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία το 2ο Επιστημονικό Σεμινάριο με θέμα: Λαπαροσκόπηση στη Γυναικολογική Ογκολογία - MISGO Seminar / Live - Hands on στις 25-27 Μαΐου 2017. Υπεύθυνος του σεμιναρίου ήταν ο Νίκος Ακρίβος, Γυναικολόγος Ογκολόγος & Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και υπήρχε συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων ομιλητών και Γυναικολόγων Ογκολόγων από το Ηνωμένο Βασίλειο. 
 
 
1. Από αριστερά: Σταύρος Φωτόπουλος, Αντιπρόεδρος & Επιστημονικός Διευθυντής Κλινικής ΡΕΑ 
– Κυριάκος Μητσάκος Μπαρμπαγιάννης, Πρόεδρος Κλινικής ΡΕΑ
 
 
2. Αλέξανδρος Ροδολάκης, Καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας 
& Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας
 
 
3. Από αριστερά: Νίκος Ακρίβος, Γιάννης Μπιλιάτης
 
 
 
Η συμμετοχή ξεπέρασε τους 150 συνέδρους οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις στις οποίες αναλύθηκαν  όλες οι τρέχουσες εξελίξεις της λαπαροσκοπικής χειρουργικής στη γυναικολογική ογκολογία. 
 
 
4. Νίκος Ακρίβος
 
 
5. Από τα χειρουργεία της Κλινικής ΡΕΑ - Νίκος Μπούρμπος, Νίκος Ακρίβος, Γιάννης Μπιλιάτης
 
 
 
Παράλληλα όλοι οι σύνεδροι παρακολούθησαν σε ζωντανή σύνδεση εξειδικευμένο χειρουργείο λαπαροσκοπικής ολικής υστερεκτομής και λεμφαδενεκτομής σε ασθενή με καρκίνο ενδομητρίου καθώς και βιντεοσκοπημένα λαπαροσκοπικά χειρουργεία. Το live χειρουργείο του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε από τους Γυναικολόγους Ογκολόγους Νίκο Ακρίβο, Γιάννη Μπιλιάτη και Νίκο Μπούρμπο.   
 
 
6. Εκπαίδευση ιατρών στο ανατομείο
 
 
 
Η τρίτη ημέρα του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στο Ανατομείο του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδεύτηκαν σε λαπαροσκοπική υστερεκτομή καθώς και σε διερεύνηση του οπισθοπεριτοναϊκού χώρου σε πτωματικά παρασκευάσματα.  
 
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των ιατρών για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τη λαπαροσκοπική χειρουργική στη γυναικολογική ογκολογία και η πρακτική εκπαίδευση των ιατρών. 
 
Οι τελευταίες εξελίξεις στη λαπαροσκοπική χειρουργική δείχνουν ότι οι περισσότερες γυναικολογικές ογκολογικές επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν πλέον με λαπαροσκοπική προσέγγιση εξασφαλίζοντας όλα τα πλεονεκτήματα της εν λόγω μεθόδου όπως την ταχύτερη ανάρρωση, τη συντομότερη διάρκεια νοσηλείας, την ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και το χαμηλότερο κόστος νοσηλείας, διασφαλίζοντας παράλληλα την ογκολογική ασφάλεια. 
 
Η Κλινική ΡΕΑ δεσμεύεται ότι θα στέκεται δίπλα στις νέες εξελίξεις της σύγχρονης ιατρικής με γνώμονα την παροχή ολοένα υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών υγείας και θα προάγει τη γνώση σε όλες τις εκφάνσεις της λειτουργίας της.
 
 
7. Γενική άποψη του χώρου
 
 
8. Νίκος Μπούρμπος, Νίκος Ακρίβος, Γιάννης Μπιλιάτης