4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διλήμματα και Αντιθέσεις στο μαστό»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διλήμματα και Αντιθέσεις στο μαστό» 6-8 Μάϊου, τηρώντας την παράδοση της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας Παθήσεων Μαστού (ΕΓΕΠΑΜ), μια συνδιοργάνωση της ΕΓΕΠΑΜ, της Α’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής κλινικής ΕΚΠΑ και την Κλινική ΡΕΑ. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία λόγω της μεγάλης συμμετοχής αλλά και της υψηλής ποιότητας των ομιλιών, της συζήτησης και των αντιπαραθέσεων.

Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα νεότερα δεδομένα στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου μαστού. Τόσο οι ξένοι προσκεκλημένοι ομιλητές, όσο και οι Έλληνες που ήρθαν από πολλά μέρη της Ελλάδας, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το πρόγραμμα του συνεδρίου, την οργάνωση και τη φιλοξενία. Με χαρά σημειώσαμε την παρουσία παλαιών συνεργατών από διάφορους χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι εξαιρετικές ομιλίες του Virgilio Sacchini πάνω στο δύσκολο θέμα της χειρουργικής μαστού και μασχάλης μετά από νέο-επικουρική χημειοθεραπεία, του Frederic Amant σε θέματα αναπαραγωγής στον καρκίνο μαστού, του Σταμάτη Πετούση για την ολιστική διαχείριση γυναικών με γονιδιακές μεταλλάξεις, της Ευτυχίας Παπαχατζοπούλου στην σύνοψη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων των γονιδιακών υπογραφών των όγκων μαστού, του Αντώνη Κεραμόπουλου για την εμπειρία των 50 χρόνων χειρουργικής μαστού, του Άρη Αντσακλή για την ευθύνη του γυναικολόγου στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου μαστού αλλά και πολλών άλλων ομιλητών. Τα βίντεο των ομιλιών θα αναρτηθούν σύντομα στον ιστότοπο της ΕΓΕΠΑΜ (Ελληνική Γυναικολογική Εταιρεία Παθήσεων - ΕΓΕΠΑΜ (egepam.gr).  

Το συνέδριο χαιρέτισαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα, Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλης και ο Πρύτανης ΕΚΠΑ κ. Δημόπουλος.

Τιμητικές αναμνηστικές πλακέτες δόθηκαν στον «δάσκαλο» Αντώνη Κεραμόπουλο για την μεγάλη του προσφορά στην έμπνευση και την εκπαίδευση των πρώτων γενεών γυναικολόγων-χειρουργών μαστού, στον σεβαστό και καταξιωμένο Γυναικολόγο Ογκολόγο Αλέξανδρο Ροδολάκη για την ιδιαίτερή του αγάπη και προσφορά στο μαστό και στον παγκοσμίως γνωστό Professor of Breast Surgery Virgillio Sacchini για την ιδιαίτερή του αγάπη στην Αθήνα και στους Έλληνες χειρουργούς μαστού.    

"Ευχαριστούμε τη γραμματεία οργάνωσης συνεδρίου Congress World για την άψογη οργάνωση του Συνεδρίου καθώς και τις εταιρείες χρηματοδότησης και ειδικά την συν-διοργανώτρια κλινική ΡΕΑ και την Roche της οποίας η δορυφορική συνεδρία είχε μεγάλη επιτυχία.  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και να τους προσκαλέσουμε στις επόμενες εκδηλώσεις μας", Δημητρακάκης Κωνσταντίνος, Καθηγητής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΕΓΕΠΑΜ  και Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής