Η ΡΕΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΣΤΗ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ & ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η Κλινική ΡΕΑ πρωτοπορεί στον τομέα των ελάχιστα επεμβατικών χειρουργικών τεχνικών και των προηγμένων ιατρικών τεχνολογιών, αναβαθμίζοντας διαρκώς τις χειρουργικές της αίθουσες και τον εξοπλισμό της, αποτελώντας την πλέον σύγχρονη επιλογή για τη Λαπαροσκοπική & Υστεροσκοπική Χειρουργική.

 

3D Τρισδιάστατη Όραση - Απεικόνιση 4Κ - Τεχνολογία ΝΙR/ΙCG

Το Ενδοσκοπικό Τμήμα της Κλινικής ΡΕΑ λειτουργεί στο πλαίσιο των Χειρουργικών Υπηρεσιών, υποστηρίζοντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες για τη Λαπαροσκόπηση, με την Τρισδιάστατη (3D) Όραση σταθερού οπτικού πεδίου (χωρίς απώλεια του ορίζοντα) και Απεικόνισης Yψηλής Ανάλυσης (4Κ).

Η Τρισδιάστατη (3D) Όραση κατά την λαπαροσκόπηση λύνει το πρόβλημα της προβολής του τρισδιάστατου χειρουργικού πεδίου σε οθόνη δύο διαστάσεων το οποίο προκαλεί αναγκαστικά μείωση της αίσθησης του βάθους. Με την τρισδιάστατη (3D) λαπαροσκόπηση, αυξάνεται σημαντικά η ακρίβεια των επεμβάσεων, μειώνεται ο χρόνος διάρκειάς τους όπως και ο αριθμός των επιπλοκών κάτι που έχει αποδειχθεί εκτενώς βιβλιογραφικά.

Η Κλινική ΡΕΑ διαθέτει σύστημα καθοδηγούμενης από φθορισμό χειρουργικής (FGS) υβριδικής απεικόνισης με τεχνολογία NIR/ICG, η οποία μεγιστοποιεί την ακρίβεια της ανίχνευσης των περιοχών ενδιαφέροντος αλλά και της ενδοεγχειρητικής λήψης αποφάσεων σε πληθώρα εφαρμογών (Ανίχνευση φρουρού λεμφαδένα καρκίνου ενδομητρίου - SLN, Χολοκυστεκτομή, Καρκίνος παχέος εντέρου, Καρκίνος του στομάχου, Ηπατεκτομή κ.α.)

 

Υστεροσκοπικό Morcellator Bigatti

Το Bigatti δίνει στο χειρουργό το μεγάλο πλεονέκτημα της υστεροσκοπικής αφαίρεσης παθολογικών ενδομητρικών εστιών (πολυπόδων, υποβλεννογόνιων ινομυωμάτων και υπολειμμάτων πλακούντα), αποφεύγοντας την θερμική βλάβη στο ενδομητρικό βλεννογόνο καθώς η λειτουργία του είναι καθαρά μηχανική.

To Υστεροσκοπικό Morcellator διαθέτει εξωτερική διάμετρο 6 χιλιοστών και συνεπώς εισάγεται με μεγάλη ευκολία και με ελάχιστη διαστολή του τραχήλου και επιτρέπει την άμεση και ταχεία μηχανική αφαίρεση ενδομήτριων παθολογικών εστιών χωρίς τη χρήση συμβατικού ρεζεκτοσκοπίου ή άλλων μορφών θερμικής ενέργειας. Παράλληλα, ο ιστός που αφαιρείται, αναρροφάται και συλλέγεται σε σύστημα ειδικών φίλτρων.

Η πρόκληση θερμικών βλαβών στην ενδομητρική κοιλότητα πρέπει να αποφεύγεται, ιδιαίτερα στις αναπαραγωγικές ηλικίες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ελάχιστη διαστολή του τραχήλου λόγω της μικρής διαμέτρου του συστήματος (6mm), είναι μείζονος σημασίας για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας σε ότι αφορά τη γονιμότητα και την ομαλότητα της κύησης. Η μέθοδος αυτή βοηθάει τη φυσιολογική λειτουργία του ενδομητρίου σε γυναίκες όλων των ηλικιών αποφεύγοντας τις επιπλοκές των προηγούμενων τεχνικών.

 

Ενημερωθείτε για όλες τις υπηρεσίες και τις επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στην Κλινική ΡΕΑ, στον τομέα της Λαπαροσκόπησης και της Υστεροσκόπησης στον παρακάτω σύνδεσμο: ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ & ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ