ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟΔΜΗΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΡΕΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Το Φθινόπωρο η λειτουργία του νέου Μαιευτηρίου «ΡΕΑ»


Το Φθινόπωρο αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία της νέας  Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής «ΡΕΑ», στο Δέλτα του Φαλήρου, στις αρχές της Λεωφόρου Συγγρού ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο Metropolitan. Την Κυριακή 7/3, στο ισόγειο του νεόδμητου κτιρίου, πραγματοποιήθηκε αγιασμός παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των στελεχών της Κλινικής.
Οι εργασίες στο «Μαιευτήριο του Νότου», όπως αποκάλεσε το «ΡΕΑ» κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Δ.Σ Ευστάθιος Τσαλίκης, ολοκληρώνονται με γρήγορους και σταθερούς ρυθμούς (οι εργασίες ήδη έχουν υπερβεί το 85% του συνόλου) και σύμφωνα με εκτιμήσεις το νέο Μαιευτήριο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τις μέλλουσες μητέρες το Φθινόπωρο. Το σύνολο της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 110 εκατομμύρια ευρώ ενώ θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 500 νέες θέσεις εργασίας. Είναι σαφές ότι πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επένδυση η οποία μάλιστα υλοποιείται σε μία περίοδο βαθιάς κρίσης, όπου η χώρα χρειάζεται πραγματικά παρόμοιες επιχειρηματικές κινήσεις όσο ποτέ άλλοτε.
Η επένδυση έχει πολυμετοχικό χαρακτήρα. Οι μέτοχοι (όλοι ιατροί μαιευτήρες-γυναικολόγοι) αγγίζουν τους 430. Την Διοίκηση του Μαιευτηρίου ασκεί ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του ιατρού κ. Ευστάθιου Τσαλίκη. «Το Φθινόπωρο, όταν πλέον θα φεύγουν από το Δέλτα του Φαλήρου τα χελιδόνια, θα έρχονται στο «ΡΕΑ» οι πελαργοί» είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Ε.Τσαλίκης κατά την διάρκεια σύντομης ομιλίας του αμέσως μετά τον αγιασμό, τονίζοντας παράλληλα ότι «το ΡΕΑ θα έχει ως κύριο στόχο την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών υγείας κάνοντας χρήση πρωτοποριακών συστημάτων και ιατρικών μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας, στα πλαίσια της αξίας που έχει για τον άνθρωπο η Ιατρική, η οποία αποτελεί σημαντικό κομμάτι των προηγμένων κοινωνιών». Σημειώνεται επίσης, ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μαιευτηρίου, ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις του κ. Ιωάννη Οικονόμου στη θέση του Γενικού Διευθυντή και του κ. Ιωάννη Κωνσταντάκη στην θέση του Διευθυντή Λειτουργιών & Δομών.