ΔΙΕΘΝΕΣ COURSE ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΡΕΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑNOSMEDI  

H Κλινική ΡΕΑ φιλοξένησε το διεθνές πρακτικό συνέδριο μαστολογίας, “BREAST ULTRASOUND COURSE & LIVE SURGERY”, 19&20 Μαΐου, που διοργάνωσε το Κινητό Πανεπιστήμιο Μαστολογίας «MANOSMEDI» (Mastology Association of Northern & Southern Mediterranean & International Mobile University of Mastology), υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και την υποστήριξη του European School of Oncology.

Στη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν τέσσερα χειρουργεία που μεταδίδονταν ζωντανά από τη χειρουργική αίθουσα προς τη συνεδριακή αίθουσα στον 7ο όροφο της Κλινικής. Πιο συγκεκριμένα, ο καθ. Στέφανος Ζερβούδης, γυναικολόγος – μαστολόγος, συνεργάτης Κλινικής ΡΕΑ, Πρόεδρος του course και Πρόεδρος του MANOSMEDI. πραγματοποίησε τις παρακάτω τεχνικές:

  • Round block techniaque
  • Laterocrescent halfmoon technique
  • Ductoscopy Duct Lavage and Brushing & Pyramidectomy

Επίσης, ο κ. Σπανόπουλος Χρήστος, μαιευτήρας γυναικολόγος- χειρουργός μαστού, συνεργάτης της Κλινικής ΡΕΑ και μέλος του MANOSMEDI πραγματοποίησε χειρουργείο με την τεχνική:

  • Lumpectomy with Hook

Το εξειδικευμένο course περιλάμβανε hands-on workshops, όπου οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν σε μικροβιοψίες μαστού και λεμφαδένα, καθώς και σε FNA, με την καθοδήγηση από σύγχρονα υπερηχογραφικά μηχανήματα.  

Το course παρακολούθησαν δια ζώσης 75 μαθητές και Online 100 μαθητές από όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας 15 European CME credits.