ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΡΕΑ

Η Κλινική ΡΕΑ εγκαινίασε μια νέα εποχή στη λειτουργία της παρουσιάζοντας τα νέα αυτοματοποιημένα Κεντρικά Εργαστήρια σε εκδήλωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016. 
 
 
 
Συγκεκριμένα, η Κλινική ΡΕΑ παρουσίασε το προηγμένο σύστημα αυτοματοποίησης Aptio Automation της Siemens Healthineers, το νέο απόκτημα του ιατρικο-τεχνολογικού εξοπλισμού της Κλινικής. 
 
Την εκδήλωση χαιρέτησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Κλινικής ΡΕΑ κα Κουράκου Ευγενία, η οποία δήλωσε «Η Κλινική ΡΕΑ από την αρχή της ίδρυσής της έθεσε ψηλά τον πήχη, να εκσυγχρονίζεται διαρκώς ακολουθώντας τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις σκοπεύοντας σε υψηλούς στόχους. Αξιοποιούμε  την τεχνολογία δημιουργικά και λειτουργικά, υπέρ της δουλειάς μας αλλά και των ασθενών μας και αποκτούμε νέα δυναμική».
 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κος Αποστολακόπουλος Παναγιώτης, Διευθυντής των Κεντρικών Εργαστηρίων της Κλινικής ΡΕΑ, o οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Με την πρόσφατη αναδιοργάνωση και την εγκατάσταση του πρώτου συστήματος αυτοματοποίησης Aptio, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κλινική ΡΕΑ, είμαστε πεπεισμένοι ότι θέτουμε ισχυρές βάσεις συνεργασίας, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του περιβάλλοντος και των προκλήσεων στον τομέα της Υγείας στη χώρα μας.  Στόχοι μας είναι: η ταχύτητα στην έκδοση αποτελεσμάτων, η οικονομία σε λειτουργικά έξοδα και σε απαιτούμενους  χρόνους, η  αξιοπιστία και η ευελιξία. Όλα τα ανωτέρω αποσκοπούν στην παροχή ολοένα υψηλότερων υπηρεσιών υγείας προς όφελος των ασθενών μας».
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κος Joao Seabra (Head of Region Western Europe and Western Africa Siemens Healthineers), ο οποίος ανέλυσε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του νέου αυτοματοποιημένου συστήματος, δίνοντας βαρύτητα στις οικονομίες κλίμακας που προκύπτουν σε μίκρο και μάκρο περιβάλλον και ο κος Darren Sher (Head of Point of Care Region Western Europe and Western Africa Siemens Healthineers), ο οποίος ανέλυσε τη σπουδαιότητα των αναλυτών στην ταχύτητα της διάγνωσης, κυρίως στον τομέα της Μαιευτικής Γυναικολογίας. 
 
Την εκδήλωση έκλεισε ο κος Παναγιωταράκος Γιώργος, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Healthineers Ελλάδος, ο οποίος ανέφερε ότι: «Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας και δεδομένου του υψηλού επιπέδου υποδομών που διαθέτουμε και οι δύο φορείς, εντάσσουμε τη ΡΕΑ στους συνεργάτες αναφοράς της Siemens Healthineers για τη Δυτική Ευρώπη και την Αφρική. Αποτελεί τιμή η συνεργασία μας με την Κλινική ΡΕΑ, καθώς δίνεται η ευκαιρία της ανάδειξης του επιπέδου οργάνωσης της κλινικής πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Για τη Siemens Healthineers, η σχέση μαζί σας αποτελεί μια Στρατηγική απόφαση Συνεργασίας στο τομέα της Πρόληψης, της Διάγνωσης, αλλά και παρακολούθησης της Θεραπείας, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα, αλλά και ολοκληρωμένες λύσεις με απόλυτο γνώμονα το όφελος των πολιτών».
 
Το πλήρως αυτοματοποιημένο μηχάνημα Aptio Automation Siemens Healthineers παρέχει ολοκληρωμένες λειτουργίες που αφορούν τόσο στην προ-αναλυτική όσο και στη μετα-αναλυτική φάση της εξέτασης των δειγμάτων. Η «έξυπνη» τεχνολογία με τη μοναδική τεχνογνωσία της Siemens Healthineers, εξασφαλίζει μέγιστες αποδόσεις και βελτιστοποίηση της ροής εργασίας σε φάσεις μέγιστου όγκου δειγμάτων, ενώ διαθέτει τη δυνατότητα επέκτασης, ώστε μελλοντικά να μπορεί να πραγματοποιήσει επιπλέον είδη εξετάσεων. Η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται μέσω του συστήματος CentralLink, που διευκολύνει την αυτόματη επιβεβαίωση αποτελεσμάτων, τον ολοκληρωμένο ποιοτικό έλεγχο και την παρακολούθηση των δειγμάτων, αποδεσμεύοντας από χρονοβόρες διαδικασίες το προσωπικό των εργαστηρίων. Κατά αυτόν τον τρόπο, αυξάνεται η παραγωγικότητα και εξασφαλίζεται η παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών. 
 
 
 
Η Κλινική ΡΕΑ,  βαδίζοντας στον 6ο χρόνο λειτουργίας της, επαναπροσδιορίζεται ως η πλέον σύγχρονη Κλινική της Ελλάδας, μια δέσμευση που τηρεί από την αρχή της ίδρυσής της, έχοντας πάντα στο επίκεντρο της φροντίδας της τον άνθρωπο.