ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ - Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της, την Επιστημονική Ημερίδα του Συλλόγου ΣΤΡΑΕΠΤ, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Μαστολογίας «MANOSMED» και το Τμήμα Ραδιολογίας – Ακτινολογίας του ΑΤΕΙ Αθήνας. Η Ημερίδα με θέμα «Καρκίνος  Μαστού. Η Διαδρομή από τη Διάγνωση στη Θεραπεία. Νέα Δεδομένα»  διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στις 22 Ιουνίου 2013.

 

Η θεματολογία αφορούσε όλες τις τρέχουσες εξελίξεις σε απεικόνιση, διάγνωση και θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού, νόσο που χρόνια τώρα έχει ευαισθητοποιήσει την επιστημονική κοινότητα, αλλά και ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό. Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύχθηκαν διαλέξεις – παρουσιάσεις από εξειδικευμένους επιστήμονες, συνεργάτες και ακαδημαϊκούς φορείς του χώρου της απεικόνισης, ακτινοθεραπείας, χημειοθεραπείας, χειρουργικής, πλαστικής χειρουργικής, ενώ παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό εργαστήριο (workshop)  “Tomosynthesis” στη Κλινική Μαστού της «ΡΕΑ». Το εκπαιδευτικό εργαστήριο έδωσε την ευκαιρία σε όλους όσους το επιθυμούσαν να αξιοποιήσουν τις νέες πληροφορίες που αποκόμισαν από τις ομιλίες, επί της εφαρμογής, χάρη στον υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό της ΡΕΑ.

Η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική προάγει διαρκώς  την Επιστήμη και Διδασκαλία της Ιατρικής και έχει πάντα υποστηρικτικό ρόλο στη μεταλαμπάδευση γνώσεων και τεχνικών, δημιουργώντας ένα περιβάλλοντα χώρο όπου η συνεργασία διαφορετικών επιστημονικών ειδικοτήτων γίνεται η πλέον αποτελεσματική, στη διάγνωση και τη θεραπεία των μαστοπαθειών και άλλων γυναικολογικών προβλημάτων υγείας.