ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: "ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ - MISGO SEMINAR"

Η Κλινική ΡΕΑ διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, Επιστημονικό Σεμινάριο με θέμα:  Λαπαροσκόπηση στη Γυναικολογική Ογκολογία (MISGO Seminar) με συμμετοχή που ξεπέρασε τους 200 συνέδρους. 


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (Ε.Ε.Γ.Ε.), της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας (Ε.Ε.Γ.Ο.), καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO). Υπεύθυνος του σεμιναρίου ήταν ο Νίκος Ακρίβος, Γυναικολόγος Ογκολόγος, ενώ υπήρχε διεθνής συμμετοχή καθώς το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους 6 ομιλητές από το Ηνωμένο Βασίλειο. 


Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των ιατρών για τις τελευταίες εξελίξεις που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια η λαπαροσκοπική χειρουργική στη γυναικολογική ογκολογία καθώς και για τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης των κακοήθων όγκων του γυναικείου γεννητικού συστήματος. 


Πραγματοποιήθηκαν 4 συνεδρίες εκ των οποίων η μία αφορούσε βίντεο με τις βασικές ογκολογικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται πλέον λαπαροσκοπικά ενώ στις υπόλοιπες αναλύθηκαν ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την ασφάλεια και τους περιορισμούς της λαπαροσκόπησης στη γυναικολογική ογκολογία.  


Χορηγοί του σεμιναρίου ήταν η Ethicon και η Vianex.
Παρακολουθήστε τις ομιλίες του σεμιναρίου στους παρακάτω συνδέσμους: 


SESSION I


"Pelvic masses. Laparoscopy and when?", Economides Panagiotis
SESSION II


"HPV vaccination: The good news of preventing", Tourlakis Dimitris


 
Μπηλιάτης Γιάννης, Ακρίβος Νίκος


Kucukmentin Ali 

Μπούρμπος Νικόλαος Tailor Anil

Ροδολάκης Αλέξανδρος