ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΡΕΑ - ΕΝΜΓΕ: "HOT TOPICS ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ"

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα “HOT TOPICS ΣΤΗ MAIEYTIKH & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ” για την ενημέρωση της Ιατρικής Κοινότητας, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Κλινική ΡΕΑ και την Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος, το Σάββατο 14 Μαΐου.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε υβριδικά στην Αίθουσα “Δημήτριος Χασιάκος” στον 7ο όροφο της Κλινικής ΡΕΑ και μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε στη ζωντανή μετάδοση της ημερίδας.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν με ομιλίες καθηγητές ιατρικής και αξιόλογοι ιατροί οι οποίοι με την επιστημονικότητα και τη γνώση τους διασφάλισαν την υψηλού επιπέδου ενημέρωση σε πληθώρα θεμάτων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και χαιρέτησαν τη διεξαγωγή της, ο Επιστημονικός Διευθυντής της Κλινικής ΡΕΑ κ. Γεώργιος Κρεατσάς, ο κ. Λουκάς Κλέντζερης, Πρόεδρος της ‘Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος και ο κ. Κυριάκος Μητσάκος Μπαρμπαγιάννης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Κλινικής ΡΕΑ.

Λουκάς Κλέντζερης

Η 1η ενότητα ξεκίνησε με την κα. Βασιλική Αρετή Μαρίτσα με θέμα “Πρόωρος τοκετός & πρόωρος ρήξη υμένων. Τεκμηριωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση”. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Θεόδωρος Πανασκάλτσης με ομιλία για τη “Βιοψία του Φρουρού Λεμφαδένα στη γυναικολογική ογκολογία. Ναι ή όχι”, ενώ την πρώτη ενότητα έκλεισε η κα. Ειρήνη Μιχαηλίδου με θέμα “Μαζική αιμορραγία της λοχείας. Τι πρέπει να κάνουμε;”

Βασιλική Μαρίτσα

Θεόδωρος Πανοσκάλτσης

Η 1η ενότητα συντονίστηκε από την κα. Μαίρη Αποστολούδη, τον κ. Γεώργιο Κρεατσά και τον κ. Λεωνίδα Δ. Παπαδόπουλο.

Μαίρη Αποστολούδη | Λεωνίδας Παπαδόπουλος | Γεώργιος Κρεατσάς

Η 2η ενότητα ξεκίνησε με ομιλία από τον κ. Παναγιώτη Οικονομίδη με θέμα “Ουροδυναμικές μελέτες. Είναι απαραίτητες πριν τη χειρουργική θεραπεία ακράτειας ούρων;”, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο κ. Λουκάς Κλέντζερης όπου μίλησε για το “Λεπτό ενδομήτριο σε κύκλους εξωσωματικής. Η παραμένουσα πρόκληση”.

Παναγιώτης Οικονομίδης

Ο κ. Ηλίας Αρματάς και ο κ. Τζεφεράκος Αλέξανδρ συντόνισαν με μεγάλη επιτυχία τις ομιλίες.

Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Ηλίας Αρματάς

Η 3η και τελευταία ενότητα είχε νομικό περιεχόμενο. Η ενότητα ξεκίνησε με την κα. Νεφέλη Κοντογιάννη να παρουσιάζει το “Νομοθετικό Πλαίσιο της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα” ενώ η  κα. Φανή Ανδρέου παρουσίασε το “Νομοθετικό Πλαίσιο της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο εξωτερικό”

Νεφέλη Κοντογιάννη

Φανή Ανδρέου

Η ενότητα συντονίστηκε άψογα από τον κ. Νικόλαο Λινάρδο και τον κ. Κυριάκο Μητσάκο Μπαρμπαγιάννη.

Η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και τα συμπεράσματα πραγματοποιήθηκαν στο τέλος με τον κ. Λουκά Κλέντζερη και τον κ. Κυριάκο Μητσάκο Μπαρμπαγίαννη να παρευρίσκονται στο πάνελ.

Η Ημερίδα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, η Διοίκηση της Κλινικής ΡΕΑ και η Διοίκηση της ΕΝΜΓΕ ανανέωσαν το ραντεβού τους, ώστε να παραμένουν πάντα πρώτες σε όλα τα επιστημονικά δρώμενα της εποχής μας.

Κυριάκος Μητσάκος Μπαρμπαγιάννης, Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Λουκάς Κλέντζερης, Νικόλαος Λινάρδος, Γεώργιος Κρεατσάς

Κυριάκος Μητσάκος Μπαρμπαγιάννης, Ευγενία Κουράκου, Μαίρη Αποστολούδη, Λουκάς Κλέντζερης, Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Γεώργιος Κρεατσάς

Μαίρη Αποστολούδη, Λουκάς Κλέντζερης