ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΡΕΑ

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, η ΡΕΑ και οι εργαζόμενοι της Κλινικής συμμετείχαν σε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, με τη συμβολή Κινητού Συνεργείου Αιμοληψίας του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Η Κλινική ΡΕΑ στηρίζει κάθε χρόνο την προσπάθεια της  χώρας να αυξήσει τα ποσοστά των Ελλήνων εθελοντών αιμοδοτών. Σύμφωνα με τις τελευταίες καταμετρήσεις, οι εθελοντές αιμοδότες της Ελλάδας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες για αίμα, ενώ η χώρα κατέχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντών αιμοδοτών, σε επίπεδο ανεπτυγμένων χωρών.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν συμμετέχουν σε αιμοδοσίες, είτε φοβούνται, είτε δεν γνωρίζουν την ανάγκη που υπάρχει για αίμα.  Όμως, ο φόβος νικιέται με την αγάπη και η άγνοια με τη γνώση!

Δέκα λεπτά από το χρόνο όλων μας αρκούν, ώστε να συγκεντρωθούν αποθέματα αίματος για όποιον το χρειάζεται. Ευχαριστούμε το προσωπικό της Κλινικής ΡΕΑ για τη θερμή συμμετοχή στην Εθελοντική Αιμοδοσία και ευχόμαστε κάθε χρόνο να γινόμαστε περισσότεροι σε αυτή την αλυσίδα ζωής.