Η ΡΕΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ Ε. ΜΕΓΑΠΑΝΟ

Η Κλινική ΡΕΑ εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια της για την απώλεια του συναδέλφου μαιευτήρα γυναικολόγου, Μεγαπάνου Επαμεινώνδα, ενός πρωτοπόρου επιστήμονα της Μαιευτικής Γυναικολογίας. 

Γεννημένος το 1930, ο Ε. Μεγαπάνος σπούδασε ιατρική στη Γενεύη και αργότερα έκανε την ειδικότητά του στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα». Υπηρέτησε πιστά σε όλη του τη ζωή την επιστήμη του, υποστήριξε με θέρμη νέες ιδέες και νέους ιατρούς, ενώ αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του μαιευτηρίου «Λητώ», στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος έως το 2007. Εκτός από το υψηλό επίπεδο γνώσεών του στην ιατρική, ξεχώριζε και για το διορατικό του πνεύμα. Όσοι είχαν την τύχη να τον συναναστραφούν, γνώρισαν το χάρισμα του λόγου του με τις γλαφυρές περιγραφές και το αστείρευτο χιούμορ.

Υπήρξε άνθρωπος με μεγάλη αγάπη για το συνάνθρωπο. «Κοιτάξτε τον άνθρωπο, αγκαλιάστε τον, στηρίξτε τον δημιουργώντας του εμπιστοσύνη», συνήθιζε να αναφέρει. «Δείξτε υπομονή, κατανόηση και αγάπη, επικοινωνήστε μαζί του, σας έχει ανάγκη! Η στάση αυτή θα είναι τελικά η μεγαλύτερη ικανοποίησή σας.»

Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό για τη Μαιευτική Γυναικολογία.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 13.00 στο Α´ Νεκροταφείο Αθηνών.