ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΩΣ Ο ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

 
Η Κλινική ΡΕΑ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα: «Πώς ο μητρικός θηλασμός γίνεται κλειδί για την αειφόρο ανάπτυξη;». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016, στην αίθουσα «Δημήτριος Χασιάκος» στην Κλινική ΡΕΑ.
 
Την εκδήλωση χαιρέτισαν η κα Χαρίτου Αντωνία, παιδίατρος – νεογνολόγος, Συντονίστρια Δ/ντρια ΜΕΝΝ Κλινικής ΡΕΑ και ο κ. Χρούσος Γιώργος, Καθ. Παιδιατρικής Διευθυντής Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών.  Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, είναι η θέση του μητρικού θηλασμού στην ελληνική πραγματικότητα, η επιρροή της οικονομικής κρίσης στη διαμόρφωση της κουλτούρας της σύγχρονης μητέρας σχετικά με το μητρικό θηλασμό, οι πρακτικές θηλασμού από την 1η ημέρα ζωής έως και τα 2 έτη, καθώς και ο ρόλος του μητρικού θηλασμού στην εκπλήρωση των 17 στόχων για την Αειφόρο Ανάπτυξη, όπως αυτοί καταγράφονται από τον ΟΗΕ.
 
Οι υπεύθυνες για το μητρικό θηλασμό στη ΡΕΑ, κυρίες Τσέλιου Αθηνά και Ευαγγελή Ευαγγελία, καθώς και η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Κα Αποστολοπούλου Ευαγγελία, συνέκλιναν στο ότι «Ο μητρικός θηλασμός αφορά όλες τις κοινωνικές ομάδες, είναι οικονομικά προσιτός σε όλους, ενώ διακρίνεται για την υψηλή θρεπτική του αξία. Επιπρόσθετα, βελτιώνει την υγεία και ενισχύει την ανάπτυξη των βρεφών, χτίζοντας μια καλή υγεία και στην ενήλικη ζωή του ατόμου, αλλά συμβάλει και στην πνευματική ανάπτυξη. Πρόκειται για μια φυσική τροφή που σε τίποτε δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και δεν εξαντλεί τους φυσικούς πόρους».
 
Η Κλινική ΡΕΑ εφαρμόζει την Πολιτική για το Μητρικό Θηλασμό που συμβαδίζει με τα βήματα για έναν επιτυχημένο μητρικό θηλασμό, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίδονται από τη UNICEF. Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν εργασίες από την Ομάδα Μητρικού Θηλασμού της ΡΕΑ, με εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχημένου αποκλειστικού θηλασμού, χάρη στην εντατική προσπάθεια της Κλινικής να υποστηρίξει τις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν.
 
 
Αποστολοπούλου Ευαγγελία, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κλινικής ΡΕΑ
 

 
Χαρίτου Αντωνία, Παιδίατρος - Νεογνολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια ΜΕΝΝ Κλινικής ΡΕΑ
 

 
Χρούσος Γεώργιος, Καθηγητής Παιδιατρικής Διευθυντής Α' Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών
 

 
Λιόσης Γεώργιος, Παιδίατρος - Νεογνολόγος Δ/ντής Νεογνολογικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου - Μαιευτηρίου "Έλενα Βενιζέλου" ,
Μέλος Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού
 
 
Μάλφα Καλλιόπη, Μαία, Πρόεδρος Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας Ελλάδος, Μέλος Δ.Σ. UNICEF, 
έλος της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού
 
 
Μέξη-Μπουρνά Παναγιούλα, Παιδίατρος Νεογνολόγος, IBCLC, Διευθύντρια ΕΣΥ, 
Γ΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου "Αττικόν"
 
 
Περβανίδου Παναγιώτα (Νένη), Παιδίατρος - Αναπτυξιολόγος, Εκλ. 
Λέκτορας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ
 
 
Σαουακίτ Ιωσήφ, Διευθυντής Νεογνολογίας ΜΕΝΝ "Έλενα Βενζέλου"
 
 
 

Τρομπούκης Χρήστος, Παιδίατρος Νεογνολόγος, Συνεργάτης της Κλινικής ΡΕΑ
 
 
Ευαγγελή Ευαγγελία, Μαία, Υπεύθυνη Μητρικού Θηλασμού Κλινικής ΡΕΑ
 
 
Παναγιωτοπούλου Ελένη, Ψυχολόγος, Συνεργάτιδα Κλινικής ΡΕΑ
 
 
Μυσίρη Δήμητρα, Προϊσταμένη Μαία Εξωτερικών Ιατρείων Μαιευτηρίου ΡΕΑ
 
 
 
Δουκάκη Ελένη, Μαία Νοσηλευτικού ορόφου ΡΕΑ
 
 
Τσαρούμη Χριστίνα, Μαία Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών ΡΕΑ
 
 
Τσέλιου Αθηνά, Γενική προϊσταμένη, Υπεύθυνη Μητρικού Θηλασμού Κλινικής ΡΕΑ