ΚΛΙΝΙΚΗ ΡΕΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Η Κλινική ΡΕΑ πραγματοποίησε εκδήλωση για την Έναρξη Λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα «Δημ. Χασιάκος».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι υποδομές και ο τεχνολογικός εξοπλισμός της νεοσύστατης Ογκολογικής Μονάδας. Η Μονάδα διαθέτει 15 ειδικές κλίνες (12 ατομικά δωμάτια νοσηλείας και ένα δωμάτιο με τρεις θέσεις), με σύγχρονες αντλίες έγχυσης φαρμάκων για ασφαλή χορήγηση χημειοθεραπειών. Επιπλέον, γίνεται χρήση κάσκας κρυοπηξίας, η πλέον αποτελεσματική μέθοδος για την αποφυγή της αλωπεκίας (πτώση μαλλιών), που εμφανίζεται ως παρενέργεια από τη χημειοθεραπεία.

Η Ογκολογική Μονάδα της ΡΕΑ αντιμετωπίζει όλα τα περιστατικά με κακοήθεις νεοπλασίες, σύμφωνα με αναγνωρισμένα πρότυπα ποιοτικής παροχής φροντίδας. Οι διαδικασίες εισαγωγής, εξετάσεων και θεραπειών πραγματοποιούνται εντός της Μονάδας, χωρίς ο ασθενής να χρειάζεται να μετακινηθεί σε άλλους ορόφους και τμήματα του νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, η Ογκολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας συνεργάζεται με όλα τα διαγνωστικά τμήματα της ΡΕΑ (Τμήμα Ιατρικών Απεικονίσεων, Κεντρικά Εργαστήρια, Παθολογικό Εργαστήριο, Κυτταρολογικό Εργαστήριο, Διαγνωστικό Κέντρο Μαστού, Γαστρεντερολογικό – Ενδοσκοπικό Τμήμα κ.λπ).

κ.Βλάχος Γεώργιος, Ομ. Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας - Ογκολογίας,
Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοίκησης Κλινικής ΡΕΑ

κ. Κρεατσάς Γεώργιος, Ομ. Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής Κλινικής ΡΕΑ

 

κ.Τσαβαλιάρης Βασίλειος, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Διευθύνων Σύμβουλος Κλινικής ΡΕΑ

κ. Παπαδημητρίου Χρίστος, Παθολόγος Ογκολόγος,
Πρόεδρος Ογκολογικού Συμβουλίου Κλινικής ΡΕΑ

Κα Αποστολοπούλου Ευαγγελία,
Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κλινικής ΡΕΑ