ΚΛΙΝΙΚΗ ΡΕΑ - ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΡΕΜΟΥ - ΜΕΛΙΣΣΕΣ

Η Κλινική ΡΕΑ και το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ενισχύοντας τις προσπάθειες ανεύρεσης νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, παρευρέθησαν στη συναυλία των Αντώνη Ρέμου & Μέλισσες, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας. 

Το κινητό συνεργείο λήψης δειγμάτων εθελοντών δοτών μυελού των οστών ενημέρωσε το κοινό για τη δωρεά μυελού των οστών και συνέλλεξε 87 δείγματα από τον κόσμο που παρακολούθησε τη συναυλία. 

 

Στα τρία χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Λήψης Δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΡΕΑ, που βρίσκεται πάντα σε συνεργασία με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, έχουν εγγραφεί πάνω από 1.800 εθελοντές δότες. 

Για να γίνετε κι εσείς εθελοντές δότες, αρκεί να είστε σε ηλικία 18-45 ετών, σε καλή κατάσταση υγείας και να είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε οποιοδήποτε ασθενή χρειάζεται μεταμόσχευση. Η διαδικασία είναι απλή, ολιγόλεπτη και ανώδυνη.

Συμπληρώνετε την αίτηση εγγραφής εθελοντή δότη μυελού των οστών και στη συνέχεια γίνεται η λήψη δείγματος αίματος ή στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) για την ταυτοποίηση του ιστικού τύπου του δότη. 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες
Κέντρο Λήψης Δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΡΕΑ, 210 9495 071-2.