ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΡΕΑ

Σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς υπεγράφη την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 Μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την Κλινική ΡΕΑ.

Στο πλαίσιο εταιρικής ευθύνης, η Κλινική ΡΕΑ θα παρέχει δωρεάν προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις (κολπικός υπέρηχος, υπέρηχος μαστών & ΠΑΠ τεστ), από εξειδικευμένη ομάδα Ιατρών στις κρατούμενες του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού και του Σωφρονιστικού Καταστήματος  Ελεώνα Θήβας.

Από τη συνεργασία των δύο μερών εκτιμάται ότι θα αναπτυχθούν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στο κρίσιμο πεδίο της υγείας, γεγονός που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κρατουμένων.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου, τον Πρόεδρο της Κλινικής ΡΕΑ, κ. Κυριάκο Μητσάκο - Μπαρμπαγιάννη και τον Αντιπρόεδρο Κλινικής ΡΕΑ κ. Αλέξανδρο Τζεφεράκο.

Ο πρόεδρος της Κλινικής ΡΕΑ, κ. Κυριάκος Μητσάκος - Μπαρμπαγιάννης, χαιρετίζοντας τη σύναψη μνημονίου, τόνισε ότι «το δικαίωμα στην υγεία ανήκει σε όλους μας. Συνεχίζουμε με ενσυναίσθηση  και ευαισθησία, στέκοντας δίπλα σε κάθε γυναίκα, που χρειάζεται την υποστήριξη μας.