ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΡΕΑ

Η Κλινική ΡΕΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, φιλοξένησε Έκθεση Ζωγραφικής, με πίνακες της καλλιτέχνιδος Θεοδοσίας Χατόγλου, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, στο Ισόγειο της κλινικής

 

Οι πίνακες της Θεοδοσίας Χατόγλου αναδύουν και εκφράζουν ποιότητες ταυτόσημες με τη γυναικεία ουσία, όπως τη ''Γονιμότητα'', τη ''Γέννηση'', την ''Οικογένεια'', τη ''Δύναμη'', την ''Προστασία'',  αλλά και την ''Ίαση'', τις ''Αρμονικές Σχέσεις'' και την ''Αγάπη''.

 Η Θεοδοσία Χατόγλου-Hija de la luz, μέσα από το έργο της, θέλει να ενώσει τον ουρανό με τη γη. Πρόκειται για μια οπτική προσευχή, χάρη στην οποία μέσω των αισθήσεων βιώνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε και τελικά καταφέρνουμε να το δημιουργήσουμε.

 Βιογραφικό Θεοδοσίας Χατόγλου  

 

Η Θεοδοσία Xατόγλου είναι ενεργειακή ζωγράφος και καθηγήτρια ισπανικών. Σπούδασε ιταλική φιλολογία και ιστορία της ιταλικής τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με την επτάμηνη παραμονή της στην πόλη Siena της Τοσκάνης. Η καλλιτεχνική της πορεία την οδήγησε στο Cadiz της Ισπανίας. Η τετράχρονη παραμονή της στην Ανδαλουσία και η παρακολούθηση σεμιναρίων σύγχρονης τέχνης την έθρεψε και την οδήγησε σε μια σειρά εκθέσεων: στο Kάντιξ της Ισπανίας, στη Βίλλα Στέλλα στο Νέο Ηράκλειο, στο Art Space στη Σαντορίνη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, στην Πνευματική Εστία Νίκαιας, στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, στο Ηilton, στην Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας. Επίσης έχει συνεργαστεί με την εμψυχωτκή ομάδα «Άγγελοι της Χαράς».

 www.hijadelaluz.com