ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΟΤΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Η Κλινική ΡΕΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, διοργάνωσε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2021, στον εξωτερικό χώρο της Κλινικής.

Το κινητό κλιμάκιο του Κέντρου Λήψης Δειγμάτων της ΡΕΑ συνέλεξε 42 νέα δείγματα, για λογαριασμό της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Σωματείου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Κάθε δείγμα, αποτελεί ελπίδα για έναν συνάνθρωπό μας που νοσεί και αναζητά συμβατό δότη, για τη μεταμόσχευση που θα του χαρίσει τη ζωή! Κάθε συμμετοχή στην προσπάθεια είναι σημαντική, κάθε στιγμή που μοιραζόμαστε τη δύναμη της προσφοράς, κάνει τον κόσμο μας καλύτερο.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους νέους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών για τη συμμετοχή και την προσφορά τους! Η προσπάθεια ανεύρεσης εθελοντών δοτών συνεχίζεται και ελπίζουμε ότι η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών της χώρας μας, θα μπορέσει στο άμεσο διάστημα να στέκεται υπερήφανα δίπλα στις αντίστοιχες των άλλων Ευρωπαϊκών κρατών. Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στα 6 χρόνια λειτουργίας της έχει επιτύχει να εγγράψει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο περισσότερους από 120.000 νέους εθελοντές δότες, από τους οποίους 160 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς.