ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 Η Κλινική ΡΕΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είχε ισχυρή παρουσία στον Πειραιά διοργανώνοντας Περίπτερο Ενημέρωσης για την διαφύλαξη γονιμότητας με σύνθημα «Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου!» στην πλατεία Κοραή και Ομιλία με θέμα «Διαφύλαξη γονιμότητας, μόδα ή ανάγκη;», στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με την συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Οι Γυναίκες που επισκέφθηκαν το Περίπτερο είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις σύγχρονες τεχνικές κρυοσυντήρησης ωαρίων, αλλά και για τα οφέλη που έχει κάθε νέα Γυναίκα που πραγματοποιεί κρυοσυντήρηση ωαρίων σε νεαρή ηλικία.

Στην ομιλία του, ο Διευθυντής της Μονάδας Γονιμότητας & Εξωσωματικής Γονιμοποίησης της Κλινικής ΡΕΑ,  Μαιευτήρας – Γυναικολόγος κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, τόνισε «Η μετάθεση της απόκτησης παιδιών στο μέλλον αποτελεί μια κοινωνική πραγματικότητα. Η επιστήμη πλέον ανταποκρίνεται στις προκλήσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες των νέων Γυναικών, που επιδιώκουν την επαγγελματική τους εξέλιξη, χωρίς να θυσιάσουν το όνειρο της μητρότητας. Η μητρότητα αποτελεί ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα, όπως και ο χρόνος που θα επιλέξει η Γυναίκα να τεκνοποιήσει. Διαφυλάσσοντας τη γονιμότητα των Γυναικών, έχουμε Γυναίκες πιο ελεύθερες, πιο ανεξάρτητες, πιο υγιείς ψυχικά. Η διαφύλαξη γονιμότητας μέσω της κρυοσυντήρησης ωαρίων αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, επιτρέποντας σε χιλιάδες Γυναίκες να γίνουν μητέρες, όταν εκείνες το επιθυμούν».