ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ

Διερεύνηση Υπογόνιμου Ζευγαριού - Κλινική ΡΕΑ

Η υπογονιμότητα αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα στα σύγχρονα ζευγάρια που επιδιώκουν να αποκτήσουν παιδί. Οι αυξητικές τάσεις εμφάνισής της σχετίζονται με ποικίλους παράγοντες, πολλοί από τους οποίους σχετίζονται με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Η υπογονιμότητα αφορά τόσο τον άνδρα όσο και τη γυναίκα και μπορεί να διαγνωστεί με πληθώρα εξετάσεων. Ωστόσο, σε ένα μικρό ποσοστό, υπάρχει και η «ανεξήγητη υπογονιμότητα», όπου δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα από τις εξετάσεις και για άγνωστα αίτια δεν επιτυγχάνεται η σύλληψη. 

 

Στόχος της Μονάδας Γονιμότητας ΡΕΑ είναι η διερεύνηση της υπογονιμότητας στον άνδρα και στη γυναίκα, ώστε να βοηθήσει τα ζευγάρια να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. 

Πότε ένα ζευγάρι πρέπει να ζητήσει βοήθεια;

  • Όταν ένα ζευγάρι με ελεύθερες σεξουαλικές επαφές δεν έχει επιτύχει σύλληψη μετά από ένα χρόνο προσπαθειών.
  • Όταν ο ένας από τους δύο στο ζευγάρι έχει ιστορικό ή ενδείξεις για υπογονιμότητα. Το ζευγάρι μπορεί να απευθυνθεί συμβουλευτικά στον ειδικό, ακόμη και πριν την προσπάθεια.  

 

Ενδεικτικές παρεχόμενες υπηρεσίες ΡΕΑ:

  • Ανοσολογική διερεύνηση παραγόντων υπογονιμότητας & Διερεύνηση ανοσολογικών αιτιών επαναλαμβανόμενων αποτυχιών στην εξωσωματική γονιμοποίηση
  • Υπερηχογραφική διερεύνηση αναπαραγωγικών οργάνων γυναίκας
  • Υπερηχογραφική διερεύνηση αναπαραγωγικών οργάνων άνδρα