ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΣΙΑΚΟ

Την Κυριακή 21/12 έλαβε χώρα η νεκρώσιμος ακολουθία του εκλιπόντος ιατρού Δημητρίου Χασιάκου. Εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά το σπουδαίο επιστήμονα, γνωστό όλα αυτά τα χρόνια και για το κοινωνικό του έργο.

Σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στον τόπο καταγωγής του, στο χωριό Σγάρα της κοινότητας Καταρράκτη (σημερινός Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων) του νομού Άρτας, σήμερα 22/12/2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Ο Δημήτρης Χασιάκος υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της Κλινικής και διετέλεσε Επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής της Κλινικής ΡΕΑ. Υπήρξε ενεργός μαιευτήρας-γυναικολόγος μέχρι την τελευταία του πνοή, ενώ δίδασκε Μαιευτική Γυναικολογία στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους και πιο αγαπητούς μαιευτήρες της γενιάς του, με πολλά ιατρικά επιτεύγματα στην πορεία του και υπηρετούσε καθημερινά με σεμνότητα και αφοσίωση την επιστήμη του.

Η Διοίκηση της Κλινικής ΡΕΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συνεργάτη και φίλου, Δημήτρη Χασιάκου. Το κενό που αφήνει η απουσία του στην ιατρική κοινότητα είναι αναμφίβολα δυσαναπλήρωτο.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής το ΔΣ της Κλινικής αποφάσισε όπως ονομαστεί η αίθουσα Χειρουργείου της Κλινικής σε «ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΣΙΑΚΟΥ».