Ετοιμάζοντας τη βαλίτσα για το μαιευτήριο

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο μαιευτήριο θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας κάποια προσωπικά πράγματα για εσάς και για το μωρό σας.

Για εσάς…

Για εσάς, θυμηθείτε να έχετε μαζί ένα με δύο ζευγάρια πιτζάμες ή νυχτικό με κουμπάκια για να μπορείτε να θηλάσετε καθώς και εσώρουχα. Μια ρόμπα ή μακριά ζακέτα είναι χρήσιμη, καθώς επίσης και επιθέματα στήθους και στηθόδεσμος κατάλληλος για θηλασμό. Για να επιλέξετε τα καταλληλότερα προϊόντα, μπορείτε να απευθυνθείτε στη μαία σας.

Μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι παντόφλες, καθώς και τα είδη της προσωπικής σας περιποίησης (όπως οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, αφρόλουτρο, σεσουάρ, τα καλλυντικά σας κλπ.). Αποφύγετε τα γαλακτώματα σώματος, την κολόνια ή άλλα προϊόντα με έντονα αρώματα, που ίσως ενοχλούν το μωρό σας.

Για το μωρό σας…

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο μαιευτήριο, η ΡΕΑ προσφέρει στο μωρό σας όλα όσα χρειάζονται. Για την ημέρα του εξιτηρίου σας από το μαιευτήριο, θυμηθείτε να έχετε για το μωρό σας ένα φορμάκι, καλτσάκια, ένα σεντονάκι ή κουβερτάκι, το port bebé ή ριλάξ για τη μεταφορά του στο σπίτι.

Καλό είναι να προετοιμάσετε τη βαλίτσα για το μαιευτήριο όταν θα μπείτε στο μήνα σας!