Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

Η παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία από τις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του αιώνα που διανύουμε, ενώ 1 στους 2 Ευρωπαίους  πολίτες θεωρείται υπέρβαρος. Στη χώρα μας, το σύνολο των υπέρβαρων και παχύσαρκων ανέρχεται στο 33,6% - ανάμεσά τους περισσότερα από 3 στα 10 παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Ο δείκτης μάζας σώματος (BMI) υπολογίζεται ως εξής: BMI = Βάρος/ ύψος2 . Κάποιος θεωρείται υπέρβαρος όταν ο δείκτης μάζας του σώματός του ξεπερνά το 25, παχύσαρκος όταν ξεπερνά το 30, ενώ νοσογόνα παχύσαρκος όταν ο δείκτης αγγίζει το 35. 

Το πρόβλημα με την παχυσαρκία δεν είναι αισθητικό. Το περιττό βάρος σχετίζεται με μια σειρά από  προβλήματα υγείας και μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα σοβαρά, καθώς αφορούν καρδιαγγειακές νόσους, διαβήτη και καρκίνο, ενώ φέρεται να αποτελούν αιτία για αρκετά εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο παγκοσμίως.

Η Κλινική ΡΕΑ διαθέτει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε άτομα υπέρβαρα αλλά και παχύσαρκα, προσφέροντας φροντίδα 360°, με ψυχολογική και διατροφολογική υποστήριξη, σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης προβλημάτων μεταβολισμού, καθώς και χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μπορείτε να βρείτε στα τμήματα:

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ & ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑΣ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ 

 

H ευαισθητοποίηση για την παχυσαρκία έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός μέλλοντος με περισσότερη χαρά, μακροζωία και υγεία. Στόχος της παγκόσμιας κοινότητας ευαισθητοποίησης για θέματα παχυσαρκίας είναι όλοι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το βάρος τους να έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη, να λαμβάνουν κατανόηση αλλά και προστασία από την κοινωνία, καθώς και πληροφόρηση για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ενημερωθείτε για την παχυσαρκία, τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας καθώς και τις σύγχρονες λύσεις αντιμετώπισής της.

Προσεγγίστε τους δικούς σας ανθρώπους που πιθανόν χρειάζονται υποστήριξη για να βρουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν την παχυσαρκία!

Γίνετε κι εσείς ένας κρίκος στην αλυσίδα αυτής της κινητοποίησης!

#everybodyneedseverybody #worldobesityday