ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

Κέντρο Διατροφικής Υποστήριξης & Διαιτολογίας Κλινικής ΡΕΑ

Στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής και γνωρίζοντας τη σημαντικότητα της διατροφικής παρακολούθησης και υποστήριξης τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και κατά τη διάρκεια του θηλασμού, η Κλινική ΡΕΑ δημιούργησε το «Κέντρο Διατροφικής Υποστήριξης & Διαιτολογίας». Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Κέντρου Διατροφικής Υποστήριξης & Διαιτολογίας περιλαμβάνει:

  • Διατροφική Αξιολόγηση και Εκτίμηση Κατάστασης Θρέψης
  • Προσδιορισμό Σύστασης Σώματος (Λιπώδης και Άλιπη μάζα σώματος) με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ακρίβειας (BOD POD®, TANITA)
  • Παροχή Εξατομικευμένου Προγράμματος Διατροφικής Αγωγής
  • Διατροφική Εκπαίδευση

 

Μπορείτε, ωστόσο να αξιοποιήσετε τις παραπάνω υπηρεσίες και ως εξωτερικός επισκέπτης, εφόσον το κέντρο μας διατίθεται για ένα ολοκληρωμένο φάσμα ελέγχου στον τομέα της διατροφής (Παθολογικές και Μη Παθολογικές Καταστάσεις, π.χ: Πολυκυστικές Ωοθήκες, Σακχαρώδης Διαβήτης, Υπέρταση, Παχυσαρκία κ.α). 

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες παρέχονται από μία έμπειρη ομάδα Διαιτολόγων – Διατροφολόγων με στόχο την ουσιαστική βοήθεια και φροντίδα των ασθενών.

Τεχνολογική Υποστήριξη Κέντρου Διατροφικής Υποστήριξης & Διαιτολογίας

BOD-POD 
Το bod - pod αποτελεί την ασφαλέστερη, με μεγαλύτερη ακρίβεια και την πιο φιλική προς το αντικείμενο μέθοδο που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της σύστασης σώματος. Έχει  πρότυπο το υδροστατικό μοντέλο και χρησιμοποιεί αέρα αντί για νερό. Δεν εκπέμπει κανενός είδους ακτινοβολία (κατάλληλο και για την εγκυμοσύνη), ενώ το ειδικά διαμορφωμένο σχήμα του συντελεί στο να το καθιστά κατάλληλο για όλους τους σωματότυπους. Η συνολική διαδικασία δεν ξεπερνά τα δέκα λεπτά, ενώ στα αποτελέσματα της μέτρησης παρουσιάζονται:

  • Συνολικό Σωματικό Βάρος (kg)
  • Ποσοστό Λιπώδους Mάζας (%)
  • Ποσοστό Άλιπης Mάζας (%)- Κιλά Λιπώδους Mάζας (kg)
  • Κιλά Άλιπης Mάζας (kg)

ΤANITA MC-180 MA

Η Tanita MC-180 MA είναι το επόμενο βήμα στην Ανάλυση Σύστασης Σώματος που πραγματοποιείται στο Κέντρο Διατροφικής Υποστήριξης & Διαιτολογίας. Η εφαρμογή τεσσάρων συχνοτήτων επιτρέπει υψηλότερη ακρίβεια η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα αξιόπιστη και επαναλήψιμη. 

Η Ανάλυση σύστασης σώματος, με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης συμπεριλαμβάνει: Τιμές λίπους, Μυικής μάζας, Λεπτομερή πληροφορία στα συνολικά υγρά του σώματος, Aνάλυση εσωκυττάριου και εξωκυττάριου υγρού, τα οποία είναι βασικά στοιχεία για την εικόνα της υδάτωσης του σώματος.

Δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και για 40 ημέρες μετά τον τοκετό.  

 

Τμήμα:
Κέντρο Διατροφικής Υποστήριξης & Διαιτολογίας
Όροφος:
4ος Όροφος Κλινικής ΡΕΑ
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: