ΟΥΡΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Ουρογυναικολογικό Τμήμα της Κλινικής ΡΕΑ

Το Ουρογυναικολογικό Τμήμα της ΡΕΑ βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο 2ο όροφο της Κλινικής. Στελεχώνεται από Ιατρούς Μαιευτήρες - Γυναικολόγους και Ουρολόγους, εξειδικευμένους στην Ουρογυναικολογία, όπως και από κατάλληλα εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Σκοπός τους τμήματος είναι η διερεύνηση και η αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων του πυελικού εδάφους (χαλάρωση πυελικού εδάφους, πρόπτωση πυελικών οργάνων), της ακράτειας των ούρων, αλλά και άλλων συχνών προβλημάτων, όπως ο χρόνιος πυελικός πόνος και οι υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις.

Στο Τμήμα Ουρογυναικολογίας της ΡΕΑ πραγματοποιείται κλινική γυναικολογική εξέταση και λαμβάνεται λεπτομερώς το ιστορικό, χάρη στα οποία θέτονται οι βάσεις της διάγνωσης. Αργότερα, σύγχρονες διαγνωστικές προσεγγίσεις και κυρίως η ουροδυναμική μελέτη μπορούν να οδηγήσουν στην ορθότερη ταξινόμηση κάθε περίπτωσης (ακράτεια προσπαθείας, επείγουσα ακράτεια, μεικτού τύπου ακράτεια). 

Το Τμήμα Ουρογυναικολογίας της ΡΕΑ διαθέτει δυνατότητα ουροδυναμικού ελέγχου, στο πλαίσιο του οποίου περιλαμβάνεται η ουροροομετρία και η πολυκάναλη κυστεομανομετρία, κατά τη φάση πλήρωσης της κύστεως αλλά και κατά την ούρηση. 

Αναλόγως των κλινικών ευρημάτων και του τύπου της ακράτειας, οι εξειδικευμένοι ιατροί προτείνουν αξιόπιστες και ασφαλείς επιλογές αντιμετώπισης. 

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: