ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Το Πνευμονολογικό Ιατρείο της Κλινικής ΡΕΑ λειτουργεί στο πλαίσιο των νεοσύστατων εξωτερικών ιατρείων και έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει κάθε πάθηση του αναπνευστικού συστήματος.

Βρίσκεται σε στενή συνεργασία με άλλα Τμήματα και Εργαστήρια της Κλινικής ΡΕΑ όπως τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων, το Καρδιολογικό Τμήμα, το Ογκολογικό, το Ακτινολογικό, το Λοιμωξιολογικό, το παθολογοανατομικό, τα Κεντρικά Εργαστήρια κ.ά.

Το πνευμονολογικό ιατρείο είναι στελεχωμένο με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό και διαθέτει όλη την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή ώστε να μπορεί να καλύψει πληθώρα διαγνωστικών και θεραπευτικών προκλήσεων που τίθενται καθημερινά.

Στο Πνευμονολογικό ιατρείο μπορούν να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ιατρικές εξετάσεις:

  • Σπιρομέτρηση προ και μετά βρογχοδιαστολή
  • Αέρια αρτηριακού αίματος – Οξυμετρία

 

Σπιρομέτρηση προ και μετά βρογχοδιαστολής
Η σπιρομέτρηση είναι μια εύκολη και ασφαλής εξέταση που δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τη λειτουργία των πνευμόνων και συμβάλλει αποτελεσματικά στη διάγνωση αλλά και παρακολούθηση των πνευμονικών νοσημάτων. Η εξέταση είναι ανώδυνη και συνήθως διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά.

Συχνές ερωτήσεις

Πως πραγματοποιείται η εξέταση;
Η εξέταση απαιτεί ένα δυνατό φύσημα στο σπιρόμετρο, το οποίο μετράει πόσο αέρα μπορείτε να φυσήξετε από τους πνεύμονές σας καθώς και πόσο γρήγορα μπορείτε να εκπνεύσετε.

Σε ποιους απευθύνεται η σπιρομέτρηση;

  • Καπνιστές (που κάπνιζαν στο παρελθόν ή συνεχίζουν να καπνίζουν) και είναι άνω των 40 ετών
  • Εάν κάποιος βήχει αρκετά
  • Εάν κάποιος λαχανιάζει εύκολα κατά τη διάρκεια γρήγορου βάδην
  • Εάν υπάρχει ανησυχία για την υγεία των πνευμόνων
  • Σε όποιους λαμβάνουν ήδη θεραπεία για οποιαδήποτε πνευμονική νόσο

 

Αέρια αρτηριακού αίματος – Οξυμετρία
Η εξέταση των αερίων του αρτηριακού αίματος χρησιμοποιείται για να ελέγξει κατά πόσο καλά οι πνεύμονες προσλαμβάνουν και μεταφέρουν το οξυγόνο στο αίμα καθώς και το πόσο καλά δεσμεύουν το διοξείδιο του άνθρακα από το αίμα. Η εξέταση αερίων αρτηριακού αίματος μετρά την οξύτητα (pH) και τα επίπεδα οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα από μια αρτηρία.

Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά:
11:00 - 13:00
(μόνο κατόπιν ραντεβού)
Όροφος:
-3 Επίπεδο Κλινικής ΡΕΑ
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: