ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Στο Ρευματολογικό Ιατρείο της Κλινικής ΡΕΑ, συνεργαζόμαστε με κάθε ασθενή ξεχωριστά για να παρέχουμε καινοτόμα και ολοκληρωμένη διάγνωση, θεραπεία και διαχείριση για όλο το φάσμα των ρευματικών παθήσεων. H αποστολή μας είναι να επικοινωνούμε με τους ασθενείς, να συντονιζόμαστε με τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους μέσα σε ένα πλαίσιο συνέργειας με τους συναδέλφους των άλλων ειδικοτήτων της κλινικής μας.

Στο Ρευματολογικό Ιατρείο γίνεται η διάγνωση-αντιμετώπιση-παρακολούθηση όλων των ρευματικών νοσημάτων με την υποστήριξη των εξειδικευμένων και σύγχρονων τμημάτων της Κλινικής ΡΕΑ. Σας καλωσορίζουμε στο ιατρείο μας με την δέσμευση για ολοκληρωμένη και ενσυναισθητική παρακολούθηση. Η προληπτική μας προσέγγιση για την ακριβή διάγνωση και την έγκαιρη θεραπεία συμβάλλει στη μείωση του πόνου και στη διατήρηση των λειτουργιών των αρθρώσεων και του σώματος.

Ποιος είναι ο Ρευματολόγος ;

Ο Ρευματολόγος είναι ο ιατρός που έχει εκπαιδευθεί σε μια υπο-ειδικότητα της παθολογίας που λέγεται ρευματολογία. Η ρευματολογία περιλαμβάνει την διάγνωση και τη θεραπεία των ρευματικών παθήσεων, που είναι αφενός οι παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος (οστών, μυών, αρθρώσεων) και αφετέρου τα αυτοάνοσα συστηματικά νοσήματα. Δηλαδή, σε πρακτική βάση, ο ρευματολόγος είναι ο ειδικός που ασχολείται με όλα τα είδη της αρθρίτιδας και με άλλες αυτοάνοσες ασθένειες.

Τι κάνει ο Ρευματολόγος ;

Ο Ρευματολόγος θεραπεύει τα συστηματικά αυτοάνοσα νοσήματα, ασθένειες στις οποίες το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο σώμα μας. Κατά τη διαδικασία αυτή, εμφανίζεται φλεγμονή σε διαφορετικά συστήματα οργάνων, μέσα στο σώμα, οδηγώντας σε μια ποικιλία συμπτωμάτων. Τα αυτοάνοσα προσβάλλουν όλα τα συστήματα, αλλά κυρίως το μυοσκελετικό σύστημα, του δέρματος, των νεφρών, των πνευμόνων, του νευρικού συστήματος με τις αρθρώσεις να επηρεάζονται συχνότερα. Στα αυτοάνοσα συγκαταλέγονται: ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, αγκυλωτική σπονδυλίτιδα, λύκος, σκληρόδερμα, σύνδρομο Sjögren, δερματομυοσίτιδα και αγγειίτιδα.

Ποια είναι τα συνήθη συμπτώματα των συστηματικών αυτοανόσων νοσημάτων ;

 • Πόνος, δυσκαμψία, ή οίδημα σε περισσότερες από μία αρθρώσεις
 • Πυρετός
 • Κούραση
 • Γενικευμένη αδυναμία
 • Δερματικά εξανθήματα ή βλάβη
 • Απώλεια τριχών
 • Φαινόμενο Raynaud

 

Ποια είναι η διαφορά του ρευματολόγου από τον ορθοπεδικό;

Τόσο ο ορθοπεδικός, όσο και ο ρευματολόγοςεστιάζουν στις αρθρώσεις, τους μυς και τα οστά των ασθενών. Ο ορθοπεδικός επικεντρώνεται περισσότερο στις χειρουργικές θεραπείες και στην διαχείριση των καταγμάτων ενώ ο ρευματολόγος ειδικεύεται περισσότερο στις διαταραχές των αρθρώσεων που αντιμετωπίζονται με μη χειρουργικές μεθόδους.

Παθήσεις που αντιμετωπίζονται στο Ρευματολογικό Ιατρείο:

 • Κύηση και αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα: συμβολή στην διεπιστημονική αντιμετώπιση του προγραμματισμού της τεκνοποίησης, της κύησης, του τοκετού και του θηλασμού αντίστοιχα, των γυναικών που πάσχουν από αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα.
 • Καταστάσεις περιοχικού πόνου: αυχεναλγία, οσφυαλγία, δισκοπάθεια, ριζίτιδα, ισχιαλγία, περιαρθρίτιδα, τενοντίτιδα, ελυτρίτιδα, θυλακίτιδα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, αλγοδυστροφία και παγωμένος ώμος.
 • Αρθρίτιδες: οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, πυροφωσφορική αρθροπάθεια, εντεροπαθητική αρθρίτιδα, αντιδραστική αρθρίτιδα, νεανική χρόνια αρθρίτιδα και νόσος Still.
 • Μεταβολικά νοσήματα οστών: οστεοπόρωση, περιοχική οστεοπόρωση, οστεομαλακία και νεφρική οστεοδυστροφία.
 • Αυτοάνοσα νοσήματα: συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, σύνδρομο Sjögren, πολυμυοσίτιδα, δερματομυοσίτιδα, συστηματικό σκληρόδερμα, ρευματική πολυμυαλγία, υποτροπιάζουσα πολυχονδρίτιδα, σύνδρομο Αδαμαντιάδη-Behcet και αγγειίτιδες (κροταφική αρτηρίτιδα, Takayasu αρτηρίτιδα, κοκκιωματώδης αγγειίτιδα τύπου Wegener, μικροσκοπική αγγειίτιδα και οζώδης πολυαρτηρίτιδα).
 • IgG4 σχετιζόμενα νοσήματα: oπισθοπεριτοναϊκήίνωση και περιαορτίτιδα.
 • Αυτοφλεγμονώδη νοσήματα: οικογενής μεσογειακός πυρετός, TRAPS, HIDS και CAPS.
 • Ρευματικές εκδηλώσεις νεοπλασιών: είτε συνδέονται άμεσα με το νεόπλασμα (παρανεοπλασματικά σύνδρομα) είτε έμμεσα με την θεραπεία του(ανοσοθεραπεία).
 • Ρευματικές εκδηλώσεις μεταβολικών-ενδοκρινολογικών-αιματολογικών διαταραχών: μυοσκελετικές εκδηλώσεις πολυκυστικών ωοθηκών, υπερλιπιδαιμίας, παχυσαρκίας, σακχαρώδη διαβήτη, υποθυρεοειδισμού, μεγαλακρίας, μυελώματος, αμυλοείδωσης, λευχαιμίας και αιμολυτικών συνδρόμων.                      
 • Διάμεση πνευμονοπάθεια με αυτοάνοσα στοιχεία: ίνωση με ANA, RF, ANCA θετικά
 • Χρόνιος πόνος: επώδυνα σύνδρομα μετά από πεταλεκτομη - δισκεκτομή - αποσυμπίεση - σπονδυλοδεσία, ινομυαλγία και χρόνιο σύνδρομο κόπωσης.
Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά:
09:00 - 15:00
(μόνο κατόπιν ραντεβού)
Όροφος:
-3 Επίπεδο Κλινικής ΡΕΑ