ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΑΣ

Αισθητική Ανδρολογία

Το  Τμήμα Αισθητικής  & Επανορθωτικής Ανδρολογίας της Κλινικής ΡΕΑ, δημιουργήθηκε για να καλύψει όλες τις ανάγκες του σύγχρονου άνδρα. Το Τμήμα εξειδικεύεται στη διάγνωση και θεραπεία ανδρολογικών δυσλειτουργιών και την πλαστική αισθητική και επανορθωτική ανδρολογική χειρουργική.

Οι υπηρεσίες του τμήματος απευθύνονται σε άνδρες όλων των ηλικιών και παρέχονται από εξειδικευμένους ιατρούς στην αισθητική και επανορθωτική ανδρολογία. Στόχος μας είναι η ανάκτηση όχι μόνο των φυσικών λειτουργιών και του άρτιου αισθητικού αποτελέσματος, αλλά και η ανάκτηση της αυτοπεποίθησης του άνδρα.

Στυτική Δυσλειτουργία
Η στυτική δυσλειτουργία είναι συχνότερη σε άνδρες άνω των 60 ετών, ωστόσο  εκδηλώνεται και σε νεαρότερες ηλικίες, συγκεκριμένα 1 στους 20 άνδρες κάτω των 40 ετών, ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισής της μεταξύ 40-60 ετών. Η στυτική λειτουργία, εκτός από τον ηλικιακό παράγοντα, πιθανό να οφείλεται σε διαταραχές ύπνου, αθηροσκλήρωση, υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη, διαβήτη, παχυσαρκία, καρδιολογικές παθήσεις κ.ά., αλλά ακόμη και σε ψυχολογικούς παράγοντες.

Διάγνωση:

Ο ασθενής θα πρέπει να εξεταστεί από εξειδικευμένο ουρολόγο-ανδρολόγο, όπου θα πραγματοποιήσει το triplex πεϊκών αρτηριών. Πρόκειται για την εξέταση κατά την οποία ο εξειδικευμένος ουρολόγος-ανδρολόγος θα διαγνώσει και θα μελετήσει τη στυτική δυσλειτουργία του ασθενούς.

Αντιμετώπιση:

  • Τα συμπτώματα της στυτικής λειτουργίας μπορεί αρχικά να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή ή με κρουστικά κύματα, μια μέθοδος ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθότι θεραπεύει την αιτία του προβλήματος και όχι το σύμπτωμα.
  • Μια πολύ αποτελεσματική μορφή θεραπείας αποτελούν οι ενδοπεϊκές ενέσεις, οι οποίες επιτυγχάνουν την αγγειοδιαστολή, την αύξηση της αιματώσεως και επομένως την πρόκληση στύσης.
  • Οριστική λύση στη στυτική δυσλειτουργία μπορεί να δώσει η πεϊκή πρόθεση, μια χειρουργική επέμβαση που υποκαθιστά τα κατεστραμμένα σηραγγώδη σώματα του πέους κι έτσι η λειτουργία τους (η πλήρωση τους δηλαδή με αίμα ώστε να διογκωθούν και να επιτευχθεί η στύση) γίνεται αυτόματα με κλειστό υδραυλικό κύκλωμα.

 

Νόσος Περονί

Η νόσος Περονί (Peyronie) είναι μια καλοήθης κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό ινώδους πλάκας ή σκληρής περιοχής στην ανώτερη ή κάτω πλευρά του πέους, στα στρώματα που περιβάλλουν τον στυτικό ιστό, προκαλώντας συνήθως παραμόρφωση και γωνίωση του πέους και κάποιο βαθμό στυτικής δυσλειτουργίας. Εμφανίζεται συνήθως στη μέση ηλικία, αλλά και σε νεότερους άνδρες, ενώ αρχίζει ως τοπική φλεγμονή και μπορεί να εξελιχθεί σε σκληρυμένη ουλή, ψηλαφητή από τον άνδρα. Η αιτία της νόσου δεν έχει καθοριστεί.
Τα συνήθη συμπτώματα είναι η κάμψη του πέους, ο πόνος στη διάρκεια της στύσης, η σμίκρυνση του πέους κατά 1-2 εκατοστά και συχνά η στυτική δυσλειτουργία, η οποία εμφανίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών.

Αισθητικές & επανορθωτικές επεμβάσεις

  • Φαλλοπλαστική: Η αυξητική φαλλοπλαστική (ή αυξητική πέους) αποτελεί μια ιδιαίτερα διαδεδομένη αισθητική επέμβαση στους άνδρες. Με την επέμβαση επιτυγχάνεται αύξηση του μήκους και της περιμέτρου του πέους και βελτίωση της εμφάνισής του. Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και ο ασθενής παίρνει εξιτήριο την επόμενη ημέρα.
  • Lifting όρχεων: Η επέμβαση στοχεύει στην αισθητική αποκατάσταση του οσχέου, είτε πρόκειται για μειωτική, είτε για ανάπλαση (tightening, lifting), είτε για αποκατάσταση της συμμετρίας. Απευθύνεται σε άνδρες που νιώθουν ενόχληση στη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης, ακόμη και στο καθημερινό ντύσιμο, αλλά και σε πιο σοβαρές καταστάσεις όπου εμφανίζεται χρόνιος ερεθισμός ή/και πόνος, υπάρχει κάποια μόλυνση, ορχιαλγία χωρίς άλλο αίτιο, ή δυσμορφία λόγω προηγούμενης χειρουργικής επέμβασης.

 

  • Βραχύς Χαλινός Πέους ή Φίμωση πέους: την περίπτωση όπου ο χαλινός ερεθίζεται ή τραυματίζεται ή ακόμα και κόβεται μερικώς, κατά τη σεξουαλική επαφή, συστήνεται η πλήρης διατομή του συνήθως με laser ή ειδική διαθερμία, μια πολύ απλή επέμβαση ρουτίνας με λίγα ή καθόλου ράμματα. Στη φίμωση πέους, η επέμβαση πραγματοποιείται είτε με χειρουργικό νυστέρι, είτε με laser και γίνεται με τοπική αναισθησία, με ολιγόωρη νοσηλεία για τον ασθενή.

 

Επιπλέον, το Τμήμα Αισθητικής & Επανορθωτικής Ανδρολογίας αντιμετωπίζει διαταραχές εκσπερμάτωσης, όπως πρόωρη εκσπερμάτωση, αιμοσπερμία και παλίνδρομη εκσπερμάτιση, ενώ συνεργάζεται άμεσα με το Τμήμα Ουρολογίας της Κλινικής ΡΕΑ

 

 

Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά:
08:00 - 16:00
(μόνο κατόπιν ραντεβού)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: