ΙΑΤΡΕΙΟ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ

Το νέο Ιατρείο Οστεοπόρωσης της Κλινικής ΡΕΑ παρέχει υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες για την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο βιωτικό επίπεδο ανδρών και γυναικών που εμφανίζουν αυτή την ασθένεια.

Οστεοπόρωση

Οστεοπόρωση ορίζουμε τη νοσολογική οντότητα των οστών, δηλαδή το σκελετικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από τη μείωση της οστικής αντοχής και την αύξηση του κινδύνου καταγμάτων, τα οποία έχουν επίπτωση στην ποιότητα ζωής και μειώνουν το προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών με οστεοπόρωση.

Οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από την οστεοπόρωση, διότι η παραγωγή οιστρογόνων που τις προστατεύει έναντι της οστικής απώλειας μειώνεται μετά την εμμηνόπαυση. Ένας επιπλέον λόγος, που τις επηρεάζει περισσότερο, είναι επειδή τα οστά τους είναι μικρότερα και ελαφρύτερα από τα οστά των ανδρών.

Η νόσος όμως, μπορεί να προσβάλει επίσης άνδρες, αλλά και άτομα νεαρότερης ηλικίας.

Κλινική αξιολόγηση

Η οστεοπόρωση μπορεί να διαγνωστεί με τη Μέτρηση της Οστικής Πυκνότητας, η οποία μετράται με τη μέθοδο της απορροφησιομετρίας διπλής ενεργειακής δέσμης (X/DXA). Θεωρείται η μέθοδος εκλογής παράλληλα με τη μέτρηση βιοχημικών και ορμονικών παραμέτρων στο αίμα και στα ούρα.

 

Αντιμετώπιση

Με τις θεραπευτικές δυνατότητες οι οποίες υπάρχουν για την οστεοπόρωση, μπορεί να επιτευχθεί η αναστολή της οστικής απώλειας, η αύξηση της οστικής μάζας και η μείωση της πιθανότητας κατάγματος. Στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης συμπεριλαμβάνονται το ασβέστιο και η βιταμίνη D.

Το Ιατρείο Οστεοπόρωσης αναλαμβάνει τον έλεγχο, τη θεραπεία, καθώς και την παρακολούθηση των ασθενών με Οστεοπόρωση και άλλες Νόσους των Οστών ξεχωριστά και μεθοδικά για τον κάθε ασθενή, λαμβάνοντας υπόψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο επίπεδο ζωής.

 

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Πέμπτη, 15:00- 21:00

Τηλέφωνο για ραντεβού: 210 9495864

(μόνο κατόπιν ραντεβού)
Τμήμα:
Ιατρείο Οστεοπόρωσης
Όροφος:
Επίπεδο -3 Κλινικής ΡΕΑ (Εξωτερικά Ιατρεία)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: