ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Το Δερματολογικό – Αφροδισιολογικό Ιατρείο καλύπτει όλο το φάσμα της κλινικής δερματολογίας, λειτουργώντας στο πλαίσιο των σύγχρονων Εξωτερικών Ιατρείων της Κλινικής ΡΕΑ.

Συγκεκριμένα, διενεργείται δερματολογική εξέταση με σκοπό τη διάγνωση και αντιμετώπιση:

  • δερματοπαθειών ενηλίκων και παίδων
  • δερματοπαθειών που εμφανίζονται σε περιόδους κύησης και λοχείας
  • ατοπικής δερματίτιδας
  • ψωρίασης
  • σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων
  • μελαχρωματικών βλαβών

Επιπλέον, πραγματοποιείται χαρτογράφηση σπίλων, για την έγκαιρη διάγνωση τυχόν δυσπλαστικών σπίλων και προκαρκινικών βλαβών, όπου εάν χρειαστεί διενεργείται προληπτική αφαίρεση.

Θεραπείες με laser & χειρουργικά

Η θεραπεία με CO2 laser αφορά καλοήθεις όζους δέρματος, σμηγματορροικές υπερκερατώσεις, ακτινικές υπερκερατώσεις, αλλά και τη θεραπεία σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων όπως των κονδυλωμάτων και της μολυσματικής τερμίνθου.

H χειρουργική αφαίρεση καλοήθων και κακοήθων βλαβών του δέρματος πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στο σηπτικό χειρουργείο της Κλινικής ΡΕΑ. 

 

Αισθητική Δερματολογία

Στο Δερματολογικό Ιατρείο της Κλινικής ΡΕΑ προσφέρονται υπηρεσίες αισθητικής δερματολογίας όπως botox full face και εφαρμογή υαλουρονικού οξέος για ζυγωματικά, χείλη, θεραπεία για μαύρους κύκλους και η πρωτοποριακή μέθοδος υγρής ρινοπλαστικής.

 

Botox

Το BOTOX είναι υψηλής καθαρότητας εκχύλισμα της βοτουλινικής τοξίνης Α το οποίο ενίεται στους μυς του προσώπου για την εξομάλυνση των ρυτίδων και των γραμμών. Συνηθέστερα χρησιμοποιείται στις ρυτίδες του μετώπου, στις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), και ανάμεσα στα φρύδια. Η θεραπεία με το Μπότοξ, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για ανόρθωση φρυδιού.

Το Botox, είναι μια ανώδυνη, ασφαλής, μη επεμβατική θεραπεία, που προσφέρει νεανική όψη με γρήγορα και ορατά αποτελέσματα.

Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε προσώπου και τη φυσική κατάσταση του κάθε ασθενούς, το full face botox προτείνεται για την πρόληψη των ρυτίδων από την ηλικία των 30 ετών περίπου και άνω.

Η θεραπεία κρατάει περίπου δέκα λεπτά , είναι ελάχιστα επώδυνη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί αναισθητική κρέμα (μισή ώρα πριν την εφαρμογή) . Η θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής όταν εφαρμόζεται από έμπειρο γιατρό.

Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 4-6 μήνες και εξαρτάται από τις συνήθειες του ασθενούς ( κάπνισμα, έντονη γυμναστική, παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ή σε πηγές θερμότητας μειώνουν τη διάρκεια δράσης της τοξίνης) 

Οι παρενέργειες είναι σπάνιες. Μπορεί να υπάρχει ήπια ερυθρότητα στο δέρμα της περιοχής που έγιναν οι ενέσεις. Αυτό συνήθως διαρκεί μία με δύο ώρες. Επίσης, μπορεί να προκληθεί ήπιος μωλωπισμός. Ακόμη, μπορεί να προκληθεί ήπιος πονοκέφαλος που υποχωρεί μέσα σε 24-48 ώρες.

Σπανιότερα, μπορεί να προκληθεί προσωρινή βλεφαρόπτωση ή/και διπλωπία αν το BOTOX περάσει απροσδόκητα σε κοντινούς μυς. Οι επιπλοκές στα χέρια ενός έμπειρου γιατρού είναι εξαιρετικά σπάνιες και λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των παραπάνω επιπλοκών.

 

Υαλουρονικό οξύ 

Ως φυσικό συστατικό του ανθρώπινου δέρματος, το υαλουρονικό οξύ έχει την ιδιότητα να συγκρατεί νερό στο δέρμα, με αποτέλεσμα να της προσδίδει σφριγηλότητα, όγκο και φυσική ελαστικότητα.

Με την πάροδο του χρόνου αφομοιώνεται φυσιολογικά από τον οργανισμό μας. Το ενέσιμο εμφύτευμα, είναι απόλυτα φυσικό και ασφαλές, ενώ μας αφήνει πάντα τη δυνατότητα να ανανεώσουμε ή όχι τη θεραπεία όταν το αποτέλεσμα αρχίζει και φθίνει.

Χάρη στις μοναδικές ιδιότητές του, δίνει όγκο στα χείλη, «σβήνει» ρυτίδες και γραμμές έκφρασης, ενώ εμφυτευμένο στα μάγουλα, δίνει σχήμα στο περίγραμμά του προσώπου.

  • Υγρή ρινοπλαστική

Με την «υγρή ρινοπλαστική» χρησιμοποιούμε εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος προκειμένου να διορθώσουμε προσωρινά ασυμμετρίες και ατέλειες στο σχήμα της μύτης, εάν δεν επιθυμούμε να προβούμε σε ρινοπλαστική με χειρουργική μέθοδο. Η διαδικασία διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά, πραγματοποιείται μετά από εφαρμογή αναισθητικής κρέμας με τη χρήση κάνουλας, η οποία προσδίδει στη διαδικασία μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι ελάχιστα επώδυνη και το αποτέλεσμά της διαρκεί 9-12 μήνες 

  • Εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος στη χείλη & τα ζυγωματικά

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος εμφυτεύονται με ακρίβεια και ασφάλεια στην περιοχή των χειλέων με σκοπό την ενίσχυση / αποκατάσταση του όγκου των χειλέων, το σβήσιμο των ρυτίδων των καπνιστών ή για την ενίσχυση του περιγράμματος των χειλέων. Προηγείται η εφαρμογή τοπικής αν αισθητικής κρέμας 30 λεπτά πριν την εφαρμογή, προκειμένου η διαδικασία να είναι ελάχιστα επώδυνη. Η διαδικασία διαρκεί 15 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι φυσικό, με σεβασμό στις δυναμικές κινήσεις του προσώπου ( αυτό ισχύει και για τα ζυγωματικά και για την αποκατάσταση του περιγράμματος του προσώπου). Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος γίνεται σε μία επίσκεψη, παρόλα αυτά ο ασθενής επανεξετάζεται σε δύο εβδομάδες και αποκαθίστανται τυχόν ασυμμετρίες και εκτιμάται το τελικό αποτέλεσμα. 

  • Αποκατάσταση μαύρων κύκλων

Για την αποκατάσταση των μαύρων κύκλων και του ελλείμματος όγκου στην περιοχή κάτω από τα μάτια χρησιμοποιείται υαλουρονικό οξύ , το οποίο εγχύεται μετά την εφαρμογή αν αισθητικής κρέμας με ειδική ατραυματική κάνουλα. Μέσα σε 15 λεπτά ο ασθενής αποκτά ξεκούραστο βλέμμα, με αποτέλεσμα που διαρκεί 6-9 μήνες και με ασφάλεια. Η διαδικασία δεν είναι επίπονη. 

 

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η ενδεχόμενη τοποθέτηση υπερβολικής ποσότητας υαλουρονικού οξέος , αντιμετωπίζεται άμεσα με τη χρήση υαλουρονιδάσης , ενός ενζύμου , το οποίο διασπά το υαλουρονικό οξύ που έχει εμφυτευτεί . Άλλες πιθανές παρενέργειες όπως μώλωπες, οίδημα (πρήξιμο) ή αλλεργική αντίδραση στο εμφυτευμένα υλικό αντιμετωπίζονται εύκολα και είναι διαχειρίσιμες. 

 

Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά:
11:00 - 13:00
(μόνο κατόπιν ραντεβού)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: